Pucketave kese ‒ zabava ili nauka

Pucketanje mehurića na kesama nije samo zabava već prava nauka. Sudeći prema nalazima istraživanja, samo jedan minut pucketanja najlon vreća sa mehurićima odgovara osećanju psihofizičke opuštenosti nakon trideset tri minuta masaže.

Opuštajuće pucketanje pred ispit

Neposredni efekat ove tehnike opuštanja i borbe sa ispitnom anksioznošću može se uočiti u školama i na fakultetima.

Koledž u Nisi na jugu Poljske ponudio je svojim studentima jedinstveno sredstvo protiv stresa u vreme kontrolnih ispita ‒ kese koje pucketaju.

Opuštajuća tehnika za bolju koncentraciju

Psiholozima je odavno poznato da je za postizanje koncentracije, uz minimum napetosti, dobro „podeliti” pažnju na dve različite aktivnosti, od kojih je jedna rutinska, ponavljajuća, i ujedno ‒ opuštajuća.

Bartoš Bukala, pi-ar Koledža u Nisi kaže: „Želeli smo da poboljšamo atmosferu koja vlada na koledžu u periodima ispita i vratimo osmeh na lica i studentima i predavačima. Tako su nam pale na pamet ove vreće za pucketanje, kojih imamo dosta u našem magacinu”.

Tabaci najlona sa mehurićima vazduha izloženi su na dostupnom mestu i svako ko misli da mu to može pomoći da se relaksira može posegnuti za ovim materijalom za pakovanje.

„Opušta nas pucketanje dok čekamo da počne ispit, stvarno može odagnati stres”, rekla je studentkinja Laura Kropnicka.

Izvor: RTS

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: