Pismo ispitnim rokovima: ‘Popila sam više kafe nego vode zadnjih dana i sad mi je dosta’

Kad biste imali priliku da svojim ispitnim rokovima poručite sve što mislite o njima, šta biste im rekli?

Evo kako se jedna kolegica obračunala s najgorim izvorom stresa kod svih studenata – pišući im pismo!

Dragi ispitni rokovi,

prestanite me gnjaviti. Najozbiljnije, prestanite. Ponašate se kao da baš želite da dobijem čir na želucu od kombinacije stresa i previše kofeina. Da budem sasvim iskrena, nisam vam baš zahvalna na tome. Ono na čemu bih vam bila zahvalna je kad bi me ostavili na miru i dopustili mi da živim svoj život kako želim.

Umorna sam. Imam jedva toliko slobodnog vremena između učenja da stignem nešto da pojedem. Gotovo da i nemam vremena za pisanje ovog teksta, ali ću ga ipak napisati. Popila sam više kafe nego vode u zadnjih nekoliko dana i sad mi je svega dosta.

Jako me vređa i rastužuje to što na mene svaljujete toliko pritisak. Ozbiljno, to je tako nepristojno! Ne znam imate li nekih problema s mojim privatnim životom ili s čime već, ali najozbiljnije, ne bi trebalo da se iskaljujete na meni. Imajte na umu da vam nisam uradila ništa nažao. Mislim…da jedan ispit u konačnom zbiru iznosi 45% moje oceene? Čija je to ideja bila?

Ali, moram vam se zahvaliti. Neki bi ljudi dali sve za upola kvalitetno obrazovanje u odnosu na ovo koje trenutno imam, a ja se zbog nekog čudnog razloga i dalje žalim zbog toga. Zapravo sam srećna. Svi smo, čak i kad se tako ne osećamo. Stoga, čak i kad smo obeshrabreni, postoji samo jedna stvar koju možemo uraditi: rasturiti na tim ispitnim rokovima i iskoristiti priliku koju mnogi nikada neće dobiti.

Stoga, ispitni rokovi moji, volela bih da me pustite na miru i da kroz studije mogu proleteti bez padanja i polaganja ispita, da više nikad ne moram učiti celu noć. Ali, s obzirom da se to nikada neće dogoditi, vreme je da se pripremim i propatim danas kako bi kasnije ubrala plodove svog rada i dobila nagradu koju priželjkujem.

Možemo mi to!

Vaša studentkinja.

Izvor: Odyssey/mojfaks.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: