Papir daj – s nama recikliraj!

Reciklaža papira u okviru nedelje održivog razvoja na Fakultetu političkih nauka.

U periodu od 23. do 27. aprila 2018. godine, na Fakultetu političkih nauka u Beogradu održaće se Nedelja održivog razvoja u sklopu obeležavanja Dana planete Zemlje (22. april). Studenti master programa ekološka politika na ovaj način žele da ukažu na važnost i značaj očuvanja životne sredine kroz različite projekte kojima se poziva na poštovanje 17 zacrtanih ciljeva održivog razvoja prema Ujedinjenim nacijama.

U četvrtak 26. aprila u periodu od 10 do 18 časova, projektni tim „Green Warriors“ će organizovati akciju sakupljanja starog papira, hartije i kartona koji će kasnije biti recikliran i pretvoren u „eco friendly“ školski materijal. Taj materijal će biti distribuiran najmlađoj populaciji – osnovcima u Beogradu.

Prvenstveni cilj ovog projekta jeste podizanje svesti kod mladih o važnosti odgovornog ponašanja prema životnoj sredini, kao i animacija najmlađih pripadnika našeg društva da već od malih nogu steknu ekološke navike. Stoga, ovim putem želimo da organizujemo jednu široku omladinsku akciju i pozivamo vas da se kao deo civilnog društva priključite našoj akciji i pokažete vašu društvenu odgovornost.

Zašto je ovo važno?

Reciklažom 1 tone starog papira sačuvaćemo:

– 17 stabala

– 4 200 kW električne energije

– 32 000 litara vode

– 1 400 litara goriva

Zbog svega toga ovo je idealna prilika da se, s jedne strane, rešite svog nepotrebnog papira (anketa, istraživanja, brošura, letaka i ostalog pratećeg papirnog materijala), a s druge da svojim angažmanom i pokazanom društvenom odgovornošću doprinesete očuvanju životne sredine i što je još važnije – učestvujete u edukaciji dece koja treba da budu nosioci „zelenog talasa“.

*Fakultet političkih nauka, četvrtak 26. april u periodu od 10 do 18 časova*

Čekamo vas u zelenim majicama da zajedno učinimo jedan korak više u očuvanju životne sredine u Srbiji!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: