Ne možete da se razbudite?

Plesanje, slušanje muzike i izlazak na dnevno svetlo neki su od saveta da se razbudimo, ali začuđujući je onaj: gledajte video-snimke na kojima su mačke.

Ovaj scenario već znate: odradili ste dobar deo posla, a oko podneva vam je glava teška kao kamen i počinje da vam se spava…

Niste jedini, ni približno.

Većina nas u to vreme poseže za svojom drugom doze kafe s nadom da će nas ubrzo trgnuti i vratiti na radne staze.

I ta druga, popodnevna doza kofeina može uticati na noćno spavanje, pa su hemičari krenuli u potragu za rešenjem koje bi iz kombinacije izbacilo kafu, a omogućilo podizanje energije u vreme kad nas uhvati dnevna pospanost. I došli su do, u najmanju ruku rečeno, zanimljivih rezultata.

Plesanje, slušanje muzike i izlazak na dnevno svetlo neka su od rešenja za razbuđivanje, ali čudi onaj: gledajte video-snimke na kojima su mačke.

Kako tvrde iz Američkog društva hemičara, gledanje smešnih video -nimaka s mačkama može brzo poboljšati raspoloženje i razbuditi nas.

Vašem šefu sigurno neće biti drago da gledate šaljive video-snimke u radno vreme, ali svakako će pomoći da pre postanete produktivni.

Na ovaj način će vam se povećati nivo oksitocina (hormona sreće) u organizmu i sniziti nivo kortizola (hormona stresa), što će vam na kraju povećati koncentraciju.

Potrebno je i piti dovoljno vode kako bi se održala hidratacija organizma, jer nakon što telo izgubi već i jedan odsto tečnosti, to utiče i na fizičko i psihičko stanje organizma.

Izvor: b92

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: