Laži u koje verujemo u 20-ima

Napuniti dvadeset godina znači da ulazimo u jedno potpuno definisano razdoblje u životu. U toku ovog perioda neki žure ka fakultetskoj diplomi, drugi su promenili adresu stanovanja, odlučili da upišu drugi fakultet, našli prvi posao i sigurno krenuli ka svetu odraslih. Postoje neke stvari koje se dešavaju prvi put u životu u ovom periodu, ali postoje i one koje za sobom nose i greške koje nas teraju da razmislimo o svemu što radimo.

Predstavljamo vam nekoliko mitova za koje većina misli da su ispravni, a zapravo nisu.

  1. Prvi neuspeh je najgore što se može desiti.

Stvarno nije! U stvari to može biti jako dobra stvar. Bilo da ste dobili otkaz na poslu prvi put ili je usledio emotivno težak raskid moguće je da iz ovih situacija daleko više naučite nego što vam se zaista čini. Neuspeh nije kraj sveta… Verovatno ste se našli u situaciji da u emotivnoj vezi u kojoj ste postoje bitne razlike, ali se trudite da naučite da živite sa njima ne razmišljajući da one sa sobom nose različite poruke. Tek kada se loša veza završi, iako je u prvim trenutcima to teško shvatiti, zapravo možete sagledati one dobre strane koje je ta situacija donela. Kada dođe trenutak da shvatite da i neke loše stvari donose dobre trenutke zapravo vam se desila krupna stvar u životu.

2. Uvek možete kasnije voditi zdrav život.

Još jedna varka. Kada imate 20 godina možete odlagati treninge, teretanu i hraniti se kako stignete i kada stignete, ali to je vrlo loša baza za život koji vas čeka. Nećete uvek moći da održavate željenu kilažu i važno je da u ovom životnom dobu ustalite dobre i zdrave navike koje će vam pomoći kroz određeni niz godina. Kada ste mlađi, delovi vašeg tela su jači i mogu nadoknaditi i apsorbovati loše navike koje imate: alkohol, cigarete, manjak sna, višak energije, ali neće uvek biti tako jednostavno vratiti se u formu. Realnost je nešto drugačija. Da bi se formirale dobre i zdrave navike potrebno je vreme, zato je najbolje da počnete što pre.

3. Biti ​​dobar u školi znači da ćeš biti dobar u poslu.

Činjenica da ste uspešno završili fakultet ne mora da znači da ćete

odmah imati uspeha u poslu. Fakultet je samo prva stepenica u nizu a postoji jos dosta prepreka koje je poptrebno savladati. Neke situacije će vas sigurno navesti da pomislite da niste prava osoba za dati posao i samo je potrebno da naučite da se borite sa onim što vam se dešava. Nekada ćete morati da progutate ponos, da se ponizite ili učinite nešto za šta vam se činilo da nikada ne biste, ali sve to ide u “rok službe”. Biti​​ odličan student ne znači da ćeš biti sjajan na radnom mestu. I to je u redu.

4. Ako napravite grešku u dvadesetima, to će negativno uticati na vaš ceo život.

Nije istina. Jedan pogrešan izbor ne znači da je vaš život uništen. Uvek postoje načini da se reše situacije koje nastanu kao posledica grešaka. Potrebno je učiti iz grešaka i zasigurno koračate ka uspešnim ljudima koji postaju još bolji nego što su bili. Sutra je novi dan i još jedna nova prilika… Iskoristite je…

5. Moram se dopasti svima.

Neminovno, neko je uvek tu da vas voli. Postoji širok dijapazon različitih ličnosti i ljudi u svetu, a ideja da vas svaki čovek voli nije realna. Nije potrebno da se opterećujete idejom da se svima dopadnete. Potrebno je da u svom okruženju pronađete one osobe koje će vas podsticati da budete bolji i sa kojima ćete se dobro slagati, jer je to način da date svoj maksimum. Zaboravite na one koji vam crpe energiju i koji svakako nisu vredni da sa njima gubite dragoceno vreme koje možete utrošiti na učenje jednog novog stranog jezika ili možda sviranje klavira ili upoznavanje nove kulture kroz ples i igru.

6. Biti ​​obrazovan znači da ćete imati sve odgovore.

Obrazovanje je veoma važno. Međutim, to nikako nije jedini način da steknete znanja i životno iskustvo. Postoje mnoge stvari u životu koje vam mogu pomoći da shvatite da postoje uvek tačni i netačni odgovori  na većinu pitanja i odgovora. Nije sve crno ili belo jer su nijanse često ono što morate da prepoznate. Različite su perspektive i mnogo je načina da rešite bilo koju situaciju. Vreme radi za vas pa ćete tek videti da kroz redovnu praksu situacije postaju lakše za rešavanje.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: