Jutro pod kontrolom

Retki su oni koji bez problema ustaju čim čuju prvo zvono sata. Ali, ukoliko spadate u grupu onih koji se jedva bude i spremaju za svakodnevne obaveze otkrivamo vam nekoliko stvari koje mogu da učine početak bilo kog dana nešto drugačijim jer ovaj “šablon” poštuje većina nas.

Došao je trenutak da ustante iz kreveta. Obavili ste jutarnje rituale i spremno napuštate stan. Međutim, kreće onaj haos koji se jednostavno zove jutarnji špic! Da stvar bude gora eto ga iznenadni pljusak- na pola puta do faksa uključuje se lampica!!! Kišobran ste ostavili kod kuće. Sve ovo su situacije koje se jednostavno ponavljaju i dešavaju bez nekih određenih razloga ili o njima ne razmišljamo previše.

Nije vreme za kafu

Ovaj napitak je prosto stvoren da nam pomogne da shvatimo koji je dan ili bar gde se nalazimo ukoliko spada u jutarnju rutinu. Međutim, nije uvek pravo vreme da popijemo kafu. Kako tvrdi doktor Stiven Miler sa Univerziteta u Merilendu naš organizam ujutro poseduje viši nivo energije pa bi šoljica kafe mogla da utiče na dodatni rast energije koji za posledicu ima pojavu nervoze. Idealno je popiti kafu, ukoliko morate, sat vremena nakon buđenja. Dakle, možda ste nervozni upravo zbog kafe, a ne zbog ustajanja iz kreveta i svega što vas o;ekuje tog dana.

Doručak je najvažniji obrok

U moru saveta za pravilnu ishranu probajte da pronađete onaj način ishrane koji podrazumeva da ujutro pojedete hranu koja će vas zasititi. Običan jogurt i malo voća zvuče kao idealna kombinacija ali ubrzo će vas neprijatan zvuk iz stomaka obavestiti da ste gladni.

Doručak mora da sadrži proteine, vlakana, složene ugljene hidrate i vrlo malo zdravih masti – predlaže nutricionistkinja Mišel Devenport.

Kompjuteru moj

Niste ni oči pošteno otvorili a već ste seli za kompjuter. GREŠKA! Koliko mejlova je stiglo i da li je baš potrebno odmah svima odgovoriti?! Ovakvo “buđenje” unosi nervozu koju ćete osetiti tokom čitavog dana. Šta bi vam falilo da porazgovarate sa komšijom, devojkom ili da popijete limunadu ili možda čaj.

Foto: Pixabay

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: