I neuspeh može biti zabavan

Jedan od biznismena koji je najskloniji riziku misli da svako može da nauči iz neuspeha. Za njega kažu da je „neustrašiv“- Od toga da se ne plaši reakcije kada se kostimira da bi privukao pažnju na svoj posao, do toga da se vozi u balonu da bi, takođe, promovisao svoju kompaniju.

U skorašnjem blogu na sajtu Virgin.com, a kako prenosi sajt Inc.com, objasnio je da svi mogu da budu bolji u suočavanju sa svojim strahom od neuspeha. Dok su neki bolji u „borbi“ sa neuspehom od drugih, svi možemo da radimo na tome,“ instistira Branson. Dalje objašnjava kako razmišlja na temu neuspeha – drugi mogu da nauče da budu manje uplašeni i tolerantniji na rizik.

Bez neuspeha nema zabave

Neuspeh je prva stepenica ka uspehu,“  napisao je Branson i dodao da bez neuspeha nema zabave. „Strah od neuspeha može da bude poguban, pravi hendikep za vas. Može da vas ostavi tako da ne poželite da probate nove stvari, da istražite nove mogućnosti, ili da želite bolje prilike za sebe.“ Zatim izdvaja citat: „Bez neuspeha nema rizika, što znači da nema ničeg novog.“ i dodaje: „Kakav dosadan i sumoran način da se živi i posluje.

Iz neuspeha se može učiti

U rizik, naravno, ne treba ulaziti olako. Često nam razum kaže jedno a srce drugo. U tim slučajevima Branson predlaže da pokušamo da se fokusiramo na to što učimo.

Nebrojeno puta tokom naše vožnje balonom zapitao sam se da li ćemo se na zemlju vratiti živi,” priznao je. “Ali, svaki put naučio sam nešto novo iz grešaka prethodnih vožnji, i mogao sam da se prilagodim.

Neuspeh je jedan od najboljih načina da se nešto nauči, tako da bi trebalo da se fokusiramo na to ćemu to iskustvo može da nas nauči, umesto da razmišljamo o negativnim ishodima.

Kada doživite neuspeh “Bitno je da se saberete, pogledate šta je pošlo po zlu, i naučite iz svojih gešaka. Ako možete da naučite iz svog iskustva, sposobni ste da izbegnete greške sledećeg puta. To je ključ povratka u kolosek, i na kraju, tajna uspeha,” zaključio je Branson.

Izvor: BizLife

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: