Deseta humanitarna akcija fondacije „Osmeh na dar“

Prva studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“organizuje jubilarnu desetu novogodišnju akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije.

U sklopu akcije koja će trajati 07 – 25. decembra na Pravnom fakultetu, aktivisti će svakog radnog dana od 10 do 16 časova prikupljati sadržaj za novogodišnje paketiće u vidu novih igračaka, knjiga za decu, nastavnog materijala i slatkiša.

U novogodišnjoj akciji fondacije učestvuju studenti  Univerziteta u Beogradu (Filološki, Fakultet političkih nauka i Farmaceutski) kao i studenti Univerziteta Singidunum (Fakultet za medije i komunikaciju), Univerziteta Umetnosti (Fakultet muzičke umetnosti), Univerziteti u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, kao i „Volonterska organizacija Svilajnac“ iz Svilajnca i omladina grada Jagodine. Takođe, osmu godinu zaredom, akciju podržava i omladina iz Hrvatske (gradovi Tenja, Bobota, Negoslavci, Borovo, Bijelo Brdo i selo Vera). Ove godine imamo i podršku Osnovne škole “ Đorđe Krstić“ iz Žarkova, gde će sami osnovci skupljati materijal za svoje vršnjake.

Fotografija 1Osnovni cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (na Kosovu i Metohiji, u Kuršumliji, Požegi, Užicu, Svilajncu,  brojnim mestima u Vojvodini, kao i Beogradu), te pozivamo sve zainteresovane ljude dobre volje da svojim skromnim doprinosom pomognu ovu akciju.

Fotografija 5

„Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, da pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenemo pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe.“

Za više informacija o akciji posetite sajt www.osmehnadar.org.

Podrška medija je od velikog značaja za našu akciju i verujemo da ćete prepoznati važnost naše ideje i ispratiti je na najbolji mogući način.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: