Četiri načina da poboljšate produktivnost govoreći “ne”

Ako uvek i na sve govorite DA, znači da ne živite po sopstvenom dnevnom redu i zbog drugih zanemarujete sebe. Pa ipak, stvari nisu tako jednostavne. Zapravo ponekad je vrlo teško reći ne prijateljima i porodici.

Jako je važno u određenim situacijama reći glasno i jasno NE.

Pogledajte koji su to slučajevi.

  1. Recite NE negativnim ljudima

Temelji uspeha su entuzijazam i optimizam. Zbog toga je važno oko sebe imati ljude koji su pozitivni, jer se negativnost širi poput bolesti i utiče na sve u blizini. Negativne ljude treba izbaciti iz tima.

  1. Recite NE nepotrebnim sastancima

Vreme je vrlo važan faktor u svakodnevnom životu. Odluke treba donositi brzo, a tako treba i reagovati. Iako zvuči teško, pokušajte da odbijete izlaske, posete događajima i sve ono što u tom trenutku nije od suštinske važnosti.

  1. Recite NE predugom odlučivanju

Postoji razlog zašto Mark Zuckerberg svaki dan nosi istu majicu – kako ne bi trošio vreme na izbor odeće što mu omogućava da se fokusira na važnije stvari. Iako se čini trivijalno, ako manje razmišljate o tome šta ćete jesti ili obući, oslobodit će vam se mentalni kapaciteti.

  1. Recite NE stvarima koje odvlače pažnju

Kako bi povećali produktivnost, važno je da vam male stvari ne odvraćaju pažnju. Ako se uspete odviknuti od čestog korištenja Facebooka ili proveravanja e-mailova, ostaće vam više vremena za produktivnije stvari.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: