Bojanke za odrasle protiv stresa

Bojanke za odrasle, koje obezbeđuju bolji san i "otklanjaju" stres, postale su hit u svetu, a od nedavno su dostupne i u Srbiji.

U ponudi su dve vrste bojanki „Bojenjem protiv nesanice“ i „Kreativno bojenje za odasle“, a kako je Tanjugu rekla pi-ar izdavačkog preduzeća „Laguna“ Vanja Gavrovski, do kraja godine će se pojaviti još nekoliko vrsta.

Bojanke za odrasle sadrže crno-bele detaljne crteže za bojenje i različite inspirativne motive – listove, cvetove, apstraktne šare…

Osim što vraćaju u bezbrižno doba detinjstva, te bojanke, prema tvrdnjama psihologa i psiho-terapeuta, pomažu da se čivek reši nagomilane napetosti i mirnije spava.

SAZNAJTE VIŠE: TEHNIKE MNOŽENJA KOJE ĆE VAS UČINITI GENIJALCEM

Bojanke su slične onima za klince, ali sa motivima koji mogu da motivišu odrasle osobe, navela Gavrovski ukazavši da se bojenjem podjednako aktiviraju obe strane mozga.

Tokom čitavog dana leva strana mozga je aktivnija od desne, koja je inače zadužena za kreativni deo.

„Kada bojimo leva strana mozga, koja je zadužena za matematički, odnosno logički deo, radi kako bismo precizno obojili polja. Sa druge strane, kada biramo boje i polja koja ćemo obojiti koristimo desnu“, napomenula je Gavrovski.

Prema njenim rečima, interesovanje u svetu za bojanke za odrasle je veoma veliko, a to se pokazalo i u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Mi ćemo vam preporučiti i bojanke koju je pripremila Johanna BasfordSecret Garden: An Inky Treasure Hunt and Coloring Book koja je prodata u skoro 1.5 miliona kopija širom sveta, kao i njenu novu bojanku Enchanted Forest: An Inky Quest & Coloring Book.

this-woman-created-a-colouring-book-for-adults-then-sold-1-million-copies4

Verujte nam na reč, ove bojanke za odrasle su „zarazne“ i sasvim sigurno ćete se ponovo osećati kao klinci i ne, neće vam biti glupo! Kako biste se i vi isprobali u bojanju, pronašli smo za vas nekoliko primeraka ilustracija za bojenje koje možete preuzeti i ištampati.

Secret Garden 1
Secret Garden 2
Secret Garden 3
Secret Garden 4
Secret Garden 5

Izvor ilustracija The Guardian

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: