Besplatno rekreativno plivanje u šest sportskih centara

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, a u organizaciji šest sportskih centara, od marta do juna biće organizovani besplatni programi rekreativnog plivanja za sugrađane. Programi su namenjeni studentima, starijim osobama i osobama sa invaliditetom, a poseban termin imaće iprogram rekreativnog plivanja za porodice.

– Prošle godine smo imali veliki odziv građana i veoma pozitivne reakcije. Početkom februara, sekretarijat je podelio više od 1.000 vaučera sa kojima su učenici ostvarivali mogućnost za besplatnu školu plivanja. Sada je akcenat na drugim kategorijama građana koji će imati mogućnost da skoro tri meseca besplatno plivaju u šest sportskih centara – rekao je Slavko Gak, sekretar za sport i omladinu.

Prema njegovim rečima, rekreativni sport je jedan od prioriteta rada Sekretarijata, a cilj je da se utiče na svest građana da se što više bave sportom i da im se omoguće svi neophodni uslovi.

Programi besplatnog plivanja za građane realizuju se u SC “ovi Beograd”, Gradskom centru za fizičku kulturu, SC “ašmajdan”, SC “račar”, SC “brenovac” i Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta.

Izvor: www.danas.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: