Visoka škola tehničkih strukovnih studija u Čačku

50315_117418971657034_5693524_nVisoka škola tehničkih strukovnih studija u Čačku osnovana je 1960. godine kao Viša tehnička škola. Za više od pedeset godina rada, kroz školu je prošlo preko 20.000 studenata, a diplomu je steklo oko 5.000 njih. Škola je otvorena kako bi se podmirile potrebe za visokostručnim inženjerskim kadrom u vremenu koje je bilo obeleženo brzim industrijskim razvojem. Zbog uske povezanosti sa privredom, škola je tokom svog postojanja prilagođavala programe i smerove.

Škola organizuje osnovne i specijalističke strukovne studije iz oblasti tehničko-tehnoloških nauka. Akreditovani programi na trogodišnjim osnovnim studijama su:

  • Elektrotehnika i računarstvo
  • Proizvodni menadžment
  • Mašinstvo i inženjerska informatika
  • Grafička tehnika

Po uspešnom završetku studija studenti dobijaju zvanje strukovnih inženjera mašinstva, tehnologije ili menadžmenta.

Specijalističke studije traju godinu dana i odvijaju se na programima:

  • Industrijsko inženjerstvo
  • Elektrotehnika i računarstvo

Visoka škola tehničkih strukovnih studija u Čačku ima i svoju visokoškolsku jedinicu u Lazarevcu.

Škola ima razvijenu izdavačku delatnost koja je počela još 1965. godine, čime važi za jednog od najstarijih izdavača u okolini čačka. Pored objavljivanja udžbeničke literature, škola izdaje i školski Letopis, godišnji studentski časopis Indexpress i stručni časopis Tehnika i praksa.

Usled razvijene izdavačke prakse, 2010. godine otvorena je školska štamparija i grafička laboratorija, čime škola podmiruje svoje potrebe štampanja, ali nudi usluge i ostalim korisnicima.

Adresa: Svetog Save 65, 32000 čačak
Tel. 032/222 321, 302 782
veb sajt: www.vstss.com
e-mail: office@vstss.com