Visoka hotelijerska škola strukovnih studija Beograd

Visoka hotelijerska škola strukovnih studija Beogradu
Visoka hotelijerska škola strukovnih studija Beograd

Visoka hotelijerska škola strukovnih studija Beograd osnovana je 1974. godine od strane države. Cilj škole je da savremenom nastavom osposobi stručan kadar koji može da odgovori na promenljive trendove u ugostiteljstvu i turizmu i da pruži proizvode i usluge najvišeg standarda. Misija škole je da obrazovanjem kreativnih stručnjaka, poboljšanjem uslužnih i proizvodnih kvaliteta i otvaranjem novih radnih mesta doprinese privrednom napretku države.

Visoka hotelijerska škola organizuje osnovne strukovne studije na tri smera:

  • Hotelijerstvo
  • Restoraterstvo
  • Gastronomija

Zvanja koja svršeni studenti stiču glase strukovni menadžer sa naznakom smera.

Nastava predstavlja spoj teorije i velikog broja sati prakse u malim grupama studenata u partnerskim ugostiteljskim objektima u državi, regionu, ali i šire.

Visoka hotelijerska škola strukovnih studija Beograd ponosi se brojnim nagradama i priznanjima koja su njihovi studenti primili na različitim državnim i međunarodnim takmičenjima i sajmovima.

Škola ima razvijenu međunarodnu saradnju sa srodnim visokoškolskim institucijama u Evropi, a u cilju povezivanja privrednih subjekata u regionu škola je pokrenula međunarodni kongres Hotelplan radi razmene informacija i iskustava.

Škola je član je velikog broja međunarodnih asocijacija, kao što su AEHT, AMFORT i ATLAS.

 

Adresa: Kneza Višeslava 70, 11000 Beograd
Tel. 011 25 47 255
veb sajt: www.vhs.edu.rs
e-mail: vhsric@gmail.com