Vaš život na planeti Zemlji

Svako će na Zemlji ostaviti svoj trag, bilo svojim delima, bilo u sećanju drugih. Prisutni ste na ovom svetu već koliko, 20, 30, … 80 godina? Šta mislite, koliko se svet zapravo promenio od dana Vašeg rođenja i koliko toga je moglo da se desi za par decenija Vašeg života.

Znate li koliko je puta Vaše srce zakucalo do sada ili koliko Vam je godina na Merkuru? Koliko ste kilometara “prevalili” na ovom trećem kamenu od Sunca, ili koliko se pomračenja Sunca odigralo tokom Vašeg života?

Sve ove informacije i više od toga saznaćete na interaktivnom BBC-jevom servisu Earth. Više od dobre zabave ovaj servis će nam pružiti brojne informacije koje će nas zadiviti, ali i naterati na razmišljanje. Sve što je potrebno da uradite jeste da unesete podatke o vašem datumu rođenja, polu i visini, i saznaćete koliko se svet zapravo promenio od dana Vašeg rođenja. Otkrijte kako smo uticali na promene u vidu porasta nivoa mora ili topljenja ledenog pokrivača, koliko je životinjskih vrsta nestalo a koliko je spašeno od izumiranja, i mnogo drugih zanimljivih činjenica.

earth

Istražujte, saznajte, uživajte i podelite sa prijateljima Vaša saznanja. Možete se odlučiti da podelite čitavu stranicu ili samo omiljeni podatak.

Ovo je Vaša priča, priča o Vašem životu na Zemlji.

Foto 1: ilustracija

Foto 2: printscreen

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: