Tipovi studenata koje ćete sresti na svakom fakultetu

Svakodnevni odlasci na fakultet znaju biti mukotrpni zbog određenih ljudi koji vas iznerviraju čim ih vidite. Niste jedini. Možda i vi svojom pojavom nekoga iritirate. Saznajte kakvi tipovi studenata postoje i među njima pronađite svoje kolege, a možda čak i sebe.

„Štreber“ tip

Takve viđamo od prvog razreda osnovne škole pa sve do dana današnjeg. Uvek sve zna, a kao što Sheldon Cooper iz popularne serije “The big bang theory” ima svoje mesto na kauču, tako i Štreber ima svoje mesto u sali za predavanja – prvi red, dve klupe levo od sredine kako bi bio što bliže profesoru. Nadovezuje se na profesorove reči tako što im dovršava rečenice, a završava kolokvijume i pre nego što završi uvodno predavanje. Ako neki pojam kojim slučajem ne zna, nakon predavanja će ljubazno zamoliti profesore da mu preporuče literaturu kako bi taj pojam doktorirao do idućeg predavanja.

„Klimač“ tip

Dok slušate predavanja, pogledajte osobu do Štrebera i videćete studenta koji besomučno klima glavom na svaku reč profesora. On ne zna toliko kao kolega Štreber, ali svojim se klimanjem i odobravanjem uz fejk osmeh nekako provlači, pa i on sve završava pre nego što završi uvodno predavanje. Klimač će, ako treba, (baš kao i Juda) izdati svakoga koga treba za 30 zlatnika (ECTS bodova).

„Ko su ovi?“ tip

Koliko su puta profesori prozvali nekoga koga niko nije čuo ni video? Nakon što čuju njihova imena svi imaju WTF pogled, a kako vreme prolazi počinju se smejati i profesori koji ih prozivaju. Postoji i podgrupa tih tipova, a to su oni koji vas nateraju da poverujete kako je moguće uskrsnuti, i to zato što se pojave na predzadnjem predavanju čudeći se kako nemaju pravo na potpis. Vrlo je verovatno da je to i zadnji put da ste ih videli na fakultetu.

„2 u 1“ tip

Zaljubljeni parovi. Da, baš oni zbog kojih vam presedne jutarnja kafa. Ne idu jedno bez drugog. Dolaze u paketu. Prva asocijacija nakon što vidite jednog jeste: „A gde je…?“

„Moram skupiti sve!“ tip

Ash Ketchum svakog faksa. Koleginice su Pokemoni koje želi skupiti; dobacuje svakoj, ali ona koja na kraju padne je u komi i poslednjim trzajima pokušava da ga makne od sebe… Ali naš Ash napokon je skupio prvog Pokemona, i to nakon 125. pokušaja. Ako vas zanima ime neke brucoškinje, Ash ih je sve skupio na Fejsu – tako da slobodno upitajte kolegu za savet.

„Sex i grad devojke“ tip

Da, da, da… nažalost. One pokušavaju živeti život one kovrdžave blogerke Carrie iz New Yorka i čekaju svog Facu. Vrlo verojatno svako veče pre faksa imaju detaljne dogovore o tome šta sutra obući i kakvu frizuru napraviti (da jedna slučajno ne bi došla drugačija od drugih). Ako u ekipi nema plavuše, onda to ipak nije to. Uglavnom sede u ćoškovima i ne odvajaju se. Ako nemaju kandžice umesto noktiju ili ako maska za mobilni nije neko monstruozno stvorenje sa cirkonima, onda znajte da sa Sex i gradom ipak nešto nije u redu. A ako vas stvarno zanima kakvi su im noktići i maskice, vi ste „Moram skupiti sve!“ tip.

„Sportski“ tip

Taj živi sport, mašta o reprezentaciji, nosi trenerke i air-max patike. Sve o čemu zna da priča je sport, a imate osećaj da je s Cristianom Ronaldom najbolji prijatelj. Ako ga je prošla faza življenja sportskog života, onda nailazite na studenta koji svakodnevno objavljuje slike s drugarima iz noćnih klubova, koji vas ubija pričom kako mu je povreda kolena upropastila karijeru, pa je morao upisati fakultet.

„Zamišljeni umetnik/filozof“ tip

Đorđe Balašević i Gibonni svakog fakulteta. Malo priča, uvek je tu negde, gleda u daljinu dok puši cigaretu, progovara tek kada ga netko udari po leđima i pita „Šta ima?“. Odgovori su uglavnom oni o besmislenosti života, fakulteta, društva, ljubavi, porodice, međusobne komunikacije. Ako ste dobre volje, nemojte mu se približavati bliže od dva metra jer će se naći još neki dan u godini kad ćete poželeti da oduzmete sebi život.

„Iritantno simpatičan“ lik

Sa svima su dobri, a s njima niko nije dobar. Spremni svima pomoći čak i kada pomoć nije potrebna. Od tada ste najbolji prijatelji i postajete deo njihovog života. Danas ste s njima na kafi, sutra ste braća i sestre na Fejsu, a prekosutra ste s njima u sekti. Gubite sve dosadašnje prijatelje zbog pomoći na kolokvijumu ili zadatku na seminaru. S profesorima su još prisniji.

„Samoprozvani komičar“ lik

Taj je uvek spreman za šalu. Šalu koja je samo njemu smešna. Njegov život je vrhunac smeha i uživate slušati njegove smešne događaje. I uvek tražite još. Kada krene s vicevima o Muji i Hasi padate na pod, gušite se od manjka kiseonika, zovete hitnu da vam pomogne doći do svesti… A sve to zbog njegovih fora iz ’76. Ovaj tip studenta ima još dve podgrupe: (1) ženska verzija, a to znači da ćete znati svaku rečenicu iz kolumne komičarke Andree Andrassy; (2) seljačina lik koji baca fore smešne samo njemu, ali ponekad i vama (ali uglavnom su degutantne i svima osim njemu je neugodno). Najdraže su mu one da je ženama mesto u kuhinji.

Izvor: studomat.ba

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: