Računarski fakultet Univerziteta Union

Računarski fakultet Univerziteta Union
Računarski fakultet Univerziteta Union

Računarski fakultet Univerziteta Union (RAF) osnovan je 2005. godine od strane firme CET Computer Equipment and Trade koja se bavi distribucijom licencnog softvera, i kao takva najstarija je i najveća kompanija u zemlji. Samim tim, fakultet ima bogatu izdavačku delatnost. Pokretač je časopisa Computer Science and Information Systems.

Fakultet organizuje studije svih stepena – osnovne akademske, osnovne strukovne, master i doktorske studije. U skladu sa politikom kontinuiranog obrazovanja, Fakultet organizuje i niz kurseva iz bezbednosti informacija.

Studijski programi osnovnih studija su: Računarske nauke, Računarsko inženjerstvo i Računarski dizajn. Studijski program Informacione tehnologije se izučava na osnovnim strukovnim studijama. Na master akademskim studijama postoje sledeći programi: Računarske nauke, Računarsko inženjerstvo, Računarski dizajn, Softversko inženjerstvo i Informacioni sistemi. Doktorske studije nude dva studijska programa: Računarske nauke i Računarsko inženjerstvo.

Računarski fakultet ostvarije saradnju sa najvećim domaćim i inostranim kompanijama, čime je obezbeđen visok kvalitet nastave, budući da partneri učestvuju u realizaciji projekata, seminara, takmičenja, stručnih predavanja i sl.

Studenti RAF-a mogu pristupiti Studentskom parlamentu, sportskom udruženju SUS SportRaf, sekciji za robotiku ili gaming sekciji.

Računarski fakultet pokrenuo je takmičenja iz oblasti informatike RAF Challenge, u saradnji sa Društvom matematičara Srbij, i RAF IT Days,  zajedno sa Kancelarijom za mlade.

 

Adresa: Knez Mihailova 6/VI, 11000 Beograd
Tel. 011 26 27 613, 26 33 321
Faks: 011 26 23 287
veb sajt: www.raf.edu.rs
e-mail: raf@raf.edu.rs