Računarski fakultet Univerziteta Union

raf1Računarski fakultet Univerziteta Union (RAF) osnovan je 2005. godine od strane firme CET Computer Equipment and Trade koja se bavi distribucijom licencnog softvera, i kao takva najstarija je i najveća kompanija u zemlji. Samim tim, fakultet ima bogatu izdavačku delatnost. Pokretač je časopisa Computer Science and Information Systems.

Fakultet organizuje studije svih stepena osnovne akademske, osnovne strukovne, master i doktorske studije. U skladu sa politikom kontinuiranog obrazovanja, Fakultet organizuje i niz kurseva iz bezbednosti informacija.

Studijski programi osnovnih studija Računarske nauke i Računarske mreže i komunikacije traju četiri godine, a zvanja koja student stiče su diplomirani informatičar, odnosno diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva. Studijski program Informacione tehnologije traje tri godine, a zvanje koje se stiče posle je strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva.

Master studije sadrže programe Inteligentni sistemi i Računarske komunikacije. Oba programa traju godinu dana, a kandidatima obezbeđuju zvanje master informatičar, odnosno master inženjer elektrotehnike i računarstva.

Programi doktorskih studija u trajanju od tri godine su  Algoritmi, kombinatorika, optimizacija i Obrada signala u telekomunikacijama.

Računarski fakultet ostvarije saradnju sa najvećim domaćim i inostranim kompanijama, čime je obezbeđen visok kvalitet nastave, budući da partneri učestvuju u realizaciji projekata, seminara, takmičenja, stručnih predavanja i sl.

Studenti RAF-a mogu pristupiti Studentskom parlamentu, sportskom udruženju SUS SportRaf, sekciji za robotiku ili gaming sekciji.

Računarski fakultet pokrenuo je takmičenja iz oblasti informatike RAF Challenge, u saradnji sa Društvom matematičara Srbij, i RAF IT Days,  zajedno sa Kancelarijom za mlade.

 

Adresa: Knez Mihailova 6/VI, 11000 Beograd
Tel. 011/26 27 613; 26 33 321
Faks: 011/26 23 287
veb sajt: www.raf.edu.rs
e-mail: raf@raf.edu.rs