Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu Univerziteta Privredna akademija

Fakultet savremenih umetnosti Univerziteta Privredna akademija
Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu Univerziteta Privredna akademija

Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu Univerziteta Privredna akademija – FSU je prvi privatni fakultet scenskih i primenjenih umetnosti u regionu, sa tradicijom dugom više od 20 godina. Kao deo velike internacionalne obrazovne alijanse LINK group, studentima pruža najviše od umetničkog obrazovanja – jedinstveni spoj umetnosti i novih tehnologija. FSU školuje savremene umetnike, ljude koji će stvarati u korak sa vremenom i svetom koji se u 21. veku menja svakodnevno, napreduje i postavlja nove, visoke standarde. Zato su studentima date veštine da upotrebe moderne tehnologije i na taj način, pored još veće slobode u stvaranju, dobiju i konkurentnost na tržištu rada.

Programi osnovnih, master i doktorskih studija zvanično su akreditovani i kreirani na temelju vizije boljeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja, obuhvatajući tradicionalno iskustvo u obrazovanju i savremene tendencije. Program Fakulteta savremenih umetnosti je takav da studenti od prvog dana koriste moderne tehnologije i oslanjaju se na njih u procesu stvaranja, tokom pripreme i produkcije, a sve češće je tehnologija direktno implementirana u njihove koncepte kako bi na najbolji mogući način preneli svoju ideju. Takav pristup diplomcima FSU donosi primenjiva znanja koja odmah po završetku, a često i već tokom studija, donose poslovne angažmane.

Profesori na Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu Univerziteta Privredna akademija su priznata i cenjena imena u svojim granama umetnosti. Usmereni su na to da studentima budu najbolji mentori, uvek na raspolaganju za sva pitanja i pomoć da svoj talenat razvijaju i oblikuju u pravom smeru. Njihov cilj je da studenti steknu kompetencije koje će im omogućiti aktivno i kreativno uključivanje u savremene umetničke tokove. Ujedno, nastavni kadar je izabran tako da bude pravi primer i uzor. Kroz brojne projekte i saradnje sa galerijama, udruženjima likovnih i primenjenih umetnosti i medijskim kućama studentima se otvaraju vrata umetničke elite.

Infiltriranje na umetničku scenu nekada je teže nego što izgleda, bez obzira na kvalitet i talenat. Još za vreme studija studenti se uključuju u javne umetničke događaje, projekte i festivale i na taj način stiču iskustvo i dolaze u kontakt sa značajnim ličnostima iz svoje branše.

Po završetku studija na FSU, studenti pored zvanične diplome mogu da steknu i veoma vredne međunarodno priznate Adobe i Autodesk sertifikate, sa kojima je pronalaženje posla po završenom fakultetu značajno lakše, posebno u svetu. Ujedno se pripremaju i za internacionalnu karijeru jer je Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu Univerziteta Privredna akademija jedini fakultet koji omogućava da se predavanja slušaju na engleskom jeziku i zbog toga jednako uspešno mogu da igraju pozorišne i filmske uloge na ovom jeziku kao da im je maternji.

 

Adresa: Svetozara Miletića 12, 11000 Beograd
Tel. 011 40 11 216
Faks: 011 33 91 911
veb sajt: www.fsu.edu.rs
e-mail: office@fsu.edu.rs