Studentski dom Studentski grad – Studenjak

Studentski dom – Studenjak

Studentski dom Studentski grad, popularno poznat kao Studenjak, predstavlja jedno od najvećih studentskih naselja na Balkanu. Ima četiri bloka, od kojih svaki ima F i G krilo. Ovaj dom nastao je u periodu od 1949. godine do 1955, ali je krajem devedestih godina prošlog veka izvršena rekonstrukcija. Jedan deo kapaciteta koristi se u svrhu hostela tokom cele godine, dok je tokom leta taj kapacitet znatno veći.

Studenski dom Studentski grad raspolaže sa preko 4000 krevetnih mesta, a sobe su dvokrevetne, trokrevetne i apartmani. U sobama se nalaze, pored osnovne opreme u vidu kreveta, radnih stolova i plakara i polica, još i hodnik sa čajnom kuhinjom i kupatilom, direktna telefonska linija, interna kablovska televizija i internet konekcija. Dvokrevetne sobe imaju i terasu.

Svaki blok Studentskog doma Studentski grad raspolaže sa čitaonicama, crtaonicama, perionicama veša, TV salom, prodavnicama mešovite robe i video nadzorom.

Prateća infrastruktura Studenjaka uključuje i studentski restoran, gril restoran, letnju baštu Fontana, diskoteku, poštu, menjačnicu i internet centar.

Posebnu jedinicu predstavlja i Dom kulture Studentski grad koji ima prostranu čitaonicu od 504 mesta, zatim pozorišnu i bioskopsku salu, salu za konferencije i tribine, biblioteku, galeriju, knjižaru i kafe Bistro.

Zdravstvena stanica Studentski grad nalazi se u I bloku. Ova stanica je odeljenje Zdravstvenog zavoda za zaštitu studenata, iliti Studentske poliklinike.

Studentske organizacije koje su aktivne u Studenjaku su: Savez studenata, Radio-televizija Studentski grad, AKUD Španac, Književni klub Branko Miljković, Guslarsko društvo, Foto klub Svetosavska omladinska zajednica, kao i karate, fudbalski, rukometni i šah klub.

Upravnik-blok I: Biljana Anđić
Upravnik-blok II: Živko Šćekić
Upravnik-blok III: Đorđe Gajić
Upravnik-blok IV: Predrag Jušković

I dоm: tеlеfоn 310-2182
II dоm: tеlеfоn 310-2082
III dоm: tеlеfоn 310-3082
IV dоm: tеlеfоn 310-4082

Linije gradskog prevoza:

  • Autobusi 18, 45, 65, 71, 72, 75, 77, 601, 610, 611
 Kapacitet: 4406 mesta
 Kategorija:
 Adresa: Tošin bunar 143 – 151
 Tel. 011/31 02 181
 Web sajt: www.sc.rs