Studentski dom “Patris Lumumba”

Patris-1
Studentski dom Patris Lumumba

Studentski dom Patris Lumumba, popularno poznat kao Patris, izgrađen je 1962. godine. Sastoji se iz šest blokova, od kojih samo drugi više nije u upotrebi. Najveći broj brucoša svake godine useli se upravo u ovaj dom.

Uslovi stanovanja razlikuju se po blokovima, budući da su oni različitih kategorija. Prvi blok je I kategorije, treći blok je IV kategorije, četvrti i peti su III kategorije, a šesti II kategorije. Prvi blok predstavlja jedan od najlepših studentskih domova u gradu i namenjen je samo studentima, ne i studentkinjama.

Sadržaj soba u domu Patris Lumumba podrazumeva krevete, radne stolove, stolice, lampe, plakare, police i direktnu telefonsku liniju. Stanari prvog bloka imaju pogodnosti u vidu hodnika sa čajnom kuhinjom, sobnog kupatila i priključka za internet. Priključak za satelitsku televiziju imaju stanari prvog i četvrtog bloka. U svim ostalim blokovima, osim prvog, kupatila su spratna.

U okviru doma nalazi se i studentski restoran, klimatizovane čitaonice, studentski klub i TV sala, kao i perionice veša. Dom raspolaže video nadzorom.

Stanari Patrisa koji su zainteresovani za fizičku rekreaciju mogu koristiti sportski teren, salu za stoni tenis, teretanu i salu za fitnes.

Linije gradskog prevoza:

  • Autobus: 65

 

Kapacitet: 1.020 mesta
Kategorija: I, II, III, IV
Adresa: Ljubice Luković 1
Tel. 011 20 76 002