Studentski dom “Mika Mitrović”

studentski-dom-mika-mitrovic
Studentski dom Mika Mitrović

Studentski dom Mika Mitrović, izgrađen šezdesetih godina prošlog veka, namenjen je studentima rekonvalescentima i invalidima i nalazi se u Ulici Kralja Vladimira 33. Mesta u domu se dodeljuju na osnovu zdravstvenog stanja, a raspodela se vrši prema propisima Ministarstva prosvete.

Sobe u domu Mika Mitrović su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne. Opremljene su krevetima, radnim stolovima, stolicama, lampama, plakarima, policama, direktnom telefonskom linijom i priključkom za satelitsku televiziju. U njima se takođe nalazi i hodnik sa čajnom kuhinjom. Kupatila su zajednička za jedan sprat.

Infrastrukturu doma čine i studentski restoran, čitaonica, perionica veša, studentski klub, TV sala, internet centar, sportski teren. Dom ima video nadzor. Studentima je na raspolaganju i ambulanta Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, kao i sportski tereni. Svi sadržaji su prilagođeni studentima sa posebnim potrebama, a ovaj dom je i često mesto organizovanja različitih studentskih manifestacija i takmičenja.

Stanari doma Mika Mitrović često organizuju sportska takmičenja, tematske večeri i druženja.

Linije gradskog prevoza:

  • Autobusi: 18, 33
  • Tramvaji: 9, 10, 14

 

Kapacitet: 162 mesta
Kategorija: II
Adresa: Kralja Vladimira 33
Tel. 011 39 54 780