Studentski dom “Kralj Aleksandar I – Lola”

sd_Kralj_aleksandar
Studentski dom Kralj Aleksandar I

Studentski dom Kralj Aleksandar I se još popularno naziva i Lola. Ovaj dom otvoren je u aprilu 1928. godine, a ime nosi po osnivaču, Kralju Aleksandru I Karađorđeviću. Time je ovo i najstariji studentski dom na Balkanu. Spada u najpopularnije među studentima, ne samo zbog toga što se nalazi u centru grada, već i zbog raskošnog enterijera i autentičnosti. Tokom godine jedan deo kapaciteta služi kao hostel, ali u letnjoj sezoni taj kapacitet je znatno veći.

Studentski dom Kralj Aleksandar I u ponudi ima jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe, a ukupan kapacitet je 526 mesta.

U okviru doma nalazi se jedan od najboljih studentskih restorana, ali i  komercijalni restoran sa baštom. U svakoj sobi se, pored osnovnog sadržaja, nalazi i čajna kuhinja i zasebno kupatilo. Svaka soba ima direktnu telefonsku liniju i internu kablovsku televiziju. Studenti na raspolaganju imaju i čitaonicu i perionicu veša.

Sobe u Studentskom domu Kralj Aleksandar I raspolažu osnovnom opremom u vidu kreveta, stolica, radnog stola, polica, plakara, lampi, ali i čajnom kuhinjom, kupatilom, direktnom telefonskom linijom i internom kablovskom televizijom.

Prateća infrastruktura Studentskog doma Kralj Aleksandar I obuhvata čitaonice, perionicu veša, studenstki restoran i komercijalni restoran sa letnjom baštom. Dom je opremljen video nadzorom.

Linije gradskog prevoza:

  • Autobusi: 25, 26, 27, 32, 65
  • Tramvaji: 2, 5, 6, 7, 12, 14

 

 Kapacitet: 526 mesta
 Kategorija: I
 Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 75
 Tel. 011 34 00 452