Studentski dom Košutnjak

kosutnjak
Košutnjak

Studentski dom Košutnjak nalazi se u predivnom okruženju parka Košutnjak, daleko od saobraćajne gužve i vreve centra. Dom je izgrađen 1963. godine, a renoviran 1986. godine.

Najveći deo stanara ovog doma su studenti Fakulteta za sport i fizičko obrazovanje. Dom ima dva bloka – A i B. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. U sobama doma Košutnjak nalaze se kreveti, radni stolovi, stolice, lampe, plakari i police, kupatilo,  hodnik sa čajnom kuhinjom, direktna telefonska linija i interna kablovska televizija. Stanari imaju i mogućnost štampanja dokumenata iz svojih soba. Dom je opremljen video nadzorom i elektronskim bravama. Infrastruktura doma obuhvata čitaonicu sa crtaonicom, studentski restoran, studentski klub, TV salu i sportske terene.

Studentski dom „Košutnjak” nalazi se blizu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Šumarskog fakulteta i Više hotelijerske škole. Pored toga, ova lokacija je utoliko zanimljivija studentima jer se u neposrednoj blizini nalazi i park/šuma Košutnjak, koji je jedno od najpopularnijih izletišta i mesta za rekreaciju u Beogradu. Ovo mesto pruža studentima mogućnost korišćenja otvorenih bazena, veštačkih ski staza i drugih zanimljivih sadržaja.

Linije gradskog prevoza:

  • Autobusi 23, 53  
 Kapacitet: 333 mesta
 Kategorija: I
Adresa: Blagoja Parovića 156
Tel. 011/3530-200