Studentski dom „Karaburma“

Studentski dom Karaburma
Studentski dom Karaburma

Studentski dom Karaburma najmlađi je dom Studentskog centra Beograd, a ujedno i drugi po veličini. Izgrađen je 1978. godine. Prepoznatljiv je po dvema kulama koje čine A i B blok. U pitanju su soliteri od 17, odnosno 14 spratova.

U Kuli A, soliteru od 17 spratova smeštene su devojke a u Kuli B koja ima 15 spratova stanuju mladići. Sobe u domu su jednokrevetne i dvokrevetne. Sadržaj soba obuhvata krevete, radne stolove sa stolicama i lampama, plakare i police i direktnu telefonsku liniju. Kupatila koja su zajednička za stanare jednog sprata zadovoljavaju visoke standarde.

Infrastruktura studentskog doma podrazumeva: čitaonicu koja se može koristiti jedino uz studentsku čip karticu; malu i veliku salu za tribine i predstave; vajarski, slikarski i muzički atelje; studentski restoran; kafe sa letnjom baštom i perionicu veša. Studentski dom je opremljen i video nadzorom.

Svake godine, početkom septembra, brucoši iz zemlje i okruženja predaju dokumenta po konkursu za prijem u dom u Maloj sali studentskog doma Karaburma. Studentski dom Karaburma važi za dom pozitivne atmosfere. Studenti kažu da „ima dušu“.

U okviru studentskog doma Karaburma nalaze se portirnica, perionice veša, studentski restoran, kafe sa letnjom baštom, čitaonica, infokiosk, mala sala za tribine i predstave, velika sala. Na raspolaganju su ambulanta i zubna ambulanta Studentske poliklinike, pošta, prodavnica, fotokopirnica, teretana, frizerski salon, diskoteka i studentski klub.

U čitaonicu studentskog doma može se ući isključivo uz pomoć studentske čip kartice.

Upravnik: Branislav Glođović

 Linije gradskog prevoza:

  • Autobusi: 25, 27, 32, 74
  • Tramvaj: 12
Kapacitet: 1.170 mesta
Kategorija: III
Adresa: Mije Kovačevića 7b
Tel. 011 2079 724