Studentski dom “Karaburma”

Studentski dom Karaburma
Studentski dom Karaburma

Studentski dom Karaburma najmlađi je dom Studentskog centra Beograd, a ujedno i drugi po veličini. Izgrađen je 1978. godine. Prepoznatljiv je po dvema kulama koje čine A i B blok. U pitanju su soliteri od 17, odnosno 14 spratova.

Sobe u studentskom domu Karaburma su jednokrevetne i dvokrevetne. Sadržaj soba obuhvata krevete, radne stolove sa stolicama i lampama, plakare i police i direktnu telefonsku liniju. Kupatila koja su zajednička za stanare jednog sprata zadovoljavaju visoke standarde.

Infrastruktura doma podrazumeva: čitaonicu koja se može koristiti jedino uz studentsku čip karticu; malu i veliku salu za tribine i predstave; vajarski, slikarski i muzički atelje; studentski restoran; kafe sa letnjom baštom i perionicu veša. Dom je opremljen video nadzorom.

Stanarima Studentskog doma Karaburma dostupni su ambulanta i zubna ambulanta Studentske poliklinike.

U okviru doma nalaze se portirnica, perionice veša, studentski restoran, kafe sa letnjom baštom, čitaonica, infokiosk, mala sala za tribine i predstave, velika sala. Na raspolaganju su ambulanta i zubna ambulanta Studentske poliklinike, pošta, prodavnica, fotokopirnica, teretana, frizerski salon, diskoteka i studentski klub.

U čitaonicu studentskog doma Karaburma može se ući isključivo uz pomoć studentske čip kartice.

Savez studenata Karaburma nalazi se na prvom spratu.

Upravnik: Branislav Glođović

 Linije gradskog prevoza:

  • Autobusi: 25, 27, 32, 74
  • Tramvaj: 12

 

 Kapacitet: 1.170 mesta
 Kategorija: III
 Adresa: Mije Kovačevića 7b
 Tel. 011 20 79 724