Studentski dom “4. april”

studenski-dom-4.april_
Studentski dom 4. april

Studentski dom 4. april izgrađen je 1965. godine i čine ga dva paviljona. Nalazi se na Voždovcu, u blizini Fakulteta organizacionih nauka, Fakulteta političkih nauka, Visoke elektrotehničke škole, kao i Saobraćajnog i Farmaceutskog fakulteta.

Dom se satoji iz dva bloka, A i B, koji se razlikuju po kvalitetu smeštaja. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Sadrže krevete, radne stolove sa stolicama i lampama, plakare, police, direktnu telefonsku liniju, internu kablovsku televiziju, hodnik sa čajnom kuhinjom i kupatilo (u bloku A). Kupatila u bloku B su spratna.

U ženskom paviljonu, takozvanom bloku A sobe su uglavnom prve kategorije, sa čajnom kuhinjom i zasebnim kupatilima. Sobe u muškom B bloku su druge kategorije, a kupatila su zajednička. Nameštaj u sobama je uobičajen, a sve sobe imaju internu kablovsku televiziju i direktnu telefonsku liniju.

Ovaj studentski dom je jedini koji poseduje fiskulturnu salu sa teretanom i stolovima za stoni tenis.

U okviru studentskog doma 4. april nalaze se studentski restoran, gril restoran, ambulanta Studentske poliklinike, perionica veša, čitaonica i TV sala.

Kompletan objekat je pod stalnim video nadzorom.

Studentski dom 4. april ima bogatu infrastrukturu. Dom ima studentski restoran, čitaonicu, TV salu, fiskulturnu salu, salu za stoni tenis, sportske terene za fudbal, košarku i odbojku, moderno opremljenu teretanu i ambulantu Studentske poliklinike. U blizini doma nalazi se i gril restoran i prodavnica.

Objekat je pod video nadzorom.

Linije gradskog prevoza:

  • Autobusi: 33, 47, 48, 50
  • Tramvaji: 9, 10, 14

 

 Kapacitet: 857 mesta
 Kategorija: I (blok A), II (blok B)
 Adresa: Vojvode Stepe 320
 Telefon: 011/ 3955-887