Međunarodni forum u Jermeniji

Kao deo Evropskog parlamenta mladih (EPM) tim Jermenije bi želeo da Vas obavesti da je otvoren poziv za jermenske i inostrane predstavnike na međunarodni EPM forum u Jermeniji (MEFJ-IEFA 2016), koji će biti održan od 03.-09.07.2016.

MEFJ 2016 je treći po veličini međunarodni forum koji organizuje predstavništvo evropskog parlamenta mladih u Jermeniji. EPM Jermenije je nevladin i autonomni obrazovni projekat  urađenjn specijalno za potrebe jermenske i evropske omladine koji podstiče razvijanje sopstvenog stava i socijalno-političke inicijative omladine u učenju najvažnijih socijalnih i profesionalnih sposobnosti. EPM Jermenije ima za misiju da podrži razvitak mladih ljudi u politički sposobne i odgovovorne građane tako što će ih uključivati u evropski sistem političkih vrednosti i promovisati međunacionalno (interkulturalno) razumevanje.

Forum će biti održan u periodu od 3-9 jula 2016 u Jerevanu. Oko 200 predstavnika iz više od 50 država će zajedno prisustvovati programu koji uključije Generalnu skupštinu, Evro koncert, evro selo a takođe ekskurzije po Jermeniji.

Predstavnici će biti raspoređeni u 10 komiteta (komitet za ustavna pitanja, ekonomski i monetarni poslovi, inostranih poslova, ribolov, bezbednost i odbrana, ljudska prava, razvijanje, građanske slobode, pravo, javno zdravlje, ekološka i prehrambena sigurnost kako bi diskutovali na određene teme. Tim EOP Jermenije će takođe organizovati seriju večernjih aktivnosti kako bi stvorio podlogu za neformalnu i međkulturalnu komunikaciju kao dodatak akademskim aktivnostima konferencije.

Pozivamo vas da nam se pridriužite i postanete deo jednog od najvećih foruma koje organizuje evropski parlament mladih.

Poziv je otvoren  za sve koji žele da učestvuju u forumu. Neophodno je znanje engleskog jezika.

Troškove smeštaja i ishrane snosi organizator. Participacija za učešće je 60 evra. Inostrani delegati sami snose troškove transporta.

Rok za prijavu je 15. maj 2016 godine

Za više informacija posetite sajt http://tinyurl.com/stipjerm.

Izvor: OSSI

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: