Aktuelni konkursi u okviru programa Erazmus+, Erazmus Mundus i CEPUS

Kada su u pitanju mogućnosti za razmenu studenata i mobilnost nastavnog i naučnog osoblja univerziteta u Srbiji, aktuelni konkursi, kao oni dostupni u narednom periodu su:
  • Erazmus+ program: informacije o otvorenim konkursima pronađite na sajtovima/platformama svojih matičnih visokoškolskih institucija ili kontaktirajte Kancelariju za međunarodnu saradnju svog univerziteta ili više škole; za opšte informacije o programu i mogućnostima, Fondacija Tempus – Erazmus+ kancelarija u Srbiji Vam stoji na raspolaganju;
  • Erazmus Mundus program: od mreža za razmenu koje su aktivne u okviru Erazmus Mundus programa, još uvek je otvoren konkurs GREEN-TECH-WB mreže, i to do 31. marta 2016. godine;
  • CEPUS program: prijava za mrežnu mobilnost koja će se realizovati u zimskom semestru akademske 2016/2017. godine će otpočeti oko 15. maja i trajaće do 15. juna; za mobilnosti u letnjem semestru, rok za prijavu za mrežne mobilnosti je 31. oktobar, a za „freemover“ mobilnosti tokom cele naredne akademske godine prijava će se vršiti do 30. novembra.

Konkursi za celokupne master ili doktorske studije uglavnom su zatvoreni. Otvaranje novih konkursa očekuje se u toku jeseni 2016. godine za master/doktorske programe koji će otpočeti akademske 2017/2018. godine.

Za detaljnije informacije o programima Erazmus+, Erazmus Mundus i CEEPUS – stipendijama, uslovima za prijavu, potrebnoj dokumentaciji, kao i o nephodnim koracima za detaljno informisanje i prijavu, pogledajte brošuru Stipendije 2016.

Izvor: magazinstudent.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: