Institut Servantes

Institut Servantes je institucija koju je španska Vlada osnovala 1991. godine u cilju promovisanja španskog jezika i širenja španske i kulture zemalja sa španskog govornog područja. Centralno sedište institucije nalazi se u Madridu i Alkali de Enares (Madrid), rodnom gradu pisca Migela de Servantesa. Institut Servantes je prisutan u celom svetu u više od 70 centara raspoređenih na pet kontinenata.
servantes institut

Institut Servantes u Beogradu zvanično je otvoren u decembru 2004. godine, čime je proširio svoju delatnost u glavnom gradu nakon otvaranja Učionice Servantes u aprilu 2002. godine. Aktivnosti Instituta usmerene su ka promociji zajedničkog jezičkog i kulturnog nasleđa zemalja španskog govornog područja.

Cilj Instituta je da se svojim kulturnim i akademskim aktivnostima, kao i ponudom fonda biblioteke “Hose Jero”, integriše u kulturni i društveni život Beograda i Srbije.

Institut Servantes u Beogradu nalazi se na odličnoj lokaciji, u pešačkoj zoni u centru grada, vrlo blizu drugih stranih kulturnih centara poput Francuskog kulturnog centra ili Gete instituta.

Zgrada Instituta Servantes je kulturno-istorijski spomenik Beograda.

Institut se takođe bavi:

  • Organizacijom ispita DELE (Diploma španskog kao stranog jezika) kao i izdavanjem sertifikata i zvaničnih diploma za polaznike njihovih kurseva;
  • Organizovanjem kurseva španskog jezika;
  • Organizovanjem kurseva usavršavanja profesora španskog jezika;
  • Pružanjem podrške hispanistima u njihovim aktivnostima;
  • Stimulisanjem kulturnih aktivnosti i saradnjom sa drugim organizacijama;

Radom Instituta Servantes rukovode predstavnici akademskog, kulturnog i književnog sveta Španije i Hispanske Amerike.

Adresa: Čika Ljubina 19
Tel. 011 3034 182, 3034 183

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Mondo škola jezika organizuje kurseve jezika u vidu individualne i grupne nastave. Časovi se organizuju u malim grupama od 3-8 polaznika a časove drže domaći i strani predavači koji konstantno rade na unapređenju nastave i prate svetske... Pročitajte više »»
  • Obrazovni centar EQUILIBRIO jedna je od najpoznatijih i najuglednijih škola za učenje stranih jezika na teritoriji grada Beograda. U nastavi se primenjuju. U nastavi stranih jezika Centar EQUILIBRIO primenjuje poslednja dostignuća evropskih... Pročitajte više »»
  • Škola stranih jezika Inlingua Beograd organizuje kurseve stranih jezika po savremenoj inlingua nastavnoj metodi koja predstavlja spoj dugogodišnjeg praktičnog iskustva u oblasti podučavanja stranih jezika i najnovijih teorija... Pročitajte više »»
  • Owen Owen je jedini zvanični centar za pripremu međunarodno priznatih Kembridž ispita u Beogradu, koji je već 3 godine zaredom dobitnik priznanja GOLD Member... Pročitajte više »»
  • Prvi Berlitz centar za jezike u Srbiji otvoren je 1914, u Beogradu. Centar je bio lociran na Terazijama u tadašnoj Skopljanskoj ulici broj 1. Danas Berliz centar organizuje nastavu sledećih jezika: engleski, nemački, italijanski, francuski,... Pročitajte više »»