Zajedno za mlade – Konferencija o omladinskoj politici u lokalnoj zajednici

Konferencija o omladinskoj politici u lokalnoj zajednici “Zajedno za mlade” i prvi sastanak Mreže za mlade održaće se u sredu, 28. septembra 2016. godine, u Beogradu, u Sava centru (sala 3/0, ulica Milentija Popovića 9), sa početkom u 11 časova.

Konferenciju Zajedno za mlade – konferencija aktera omladinske politike zajednički organizuju Nacionalna asocijacije kancelarija za mlade, Stalna konferencije gradova i opština, Krovna organizacija mladih Srbije i Nacionalna asocijacija praktičarki omladinskog rada, uz podršku projekta „Institucionalna podrška SKGO – druga faza“, koji sprovodi SKGO, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC). Osnovni cilj ovog skupa je da se kroz dijalog republičkih i lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i omladinskih radnika, otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za razvoj omladinske politike u lokalnoj zajednici, ali i na regionalnom i nacionalnom nivou.

Ova konferencija je ujedno i prvi sastanak Mreže za mlade koja se formira na osnovu inicijative gradova i opština – članica SKGO, zasnovane na potrebi za još jačim međuinstitucionalnim umrežavanjem i kreiranjem jedinstvene platforme za razmenu stručnog mišljenja i otvorenog dijaloga između predstavnika gradova i opština, kao i relevatnih nevladinih organizacija koje se bave pitanjima omladinske politike. Ovo je mehanizam koji će omogućiti i da se lokalne samouprave međusobno upoređuju i saznaju u kojim oblastima rada i na koji način mogu da unaprede efikasnost i kvalitet svojih usluga. Takođe, Mreža je i efikasan mehanizam za kreiranje i evaluiranje omladinske politike, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Uz ovaj poziv Vam dostavljamo nacrt dnevnog reda skupa, a formular za prijavu učešća možete pronaći na ovom linku. Molimo Vas da formular popunite najkasnije do ponedeljka 26. septembra 2016. godine u 16 časova.

Govornici:

Vanja Udovičić, ministar, Ministarstvo omladine i sporta

Dragan Milić, pomoćnik pokrajinskog sekretara, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

Đorđe Staničić, generalni sekretar, Stalna konferencija gradova i opština

Snežana Klašnja, pomoćnica ministra, Ministarstvo omladine i sporta

Miloš Colić, potpredsednik Nacionalne asocijacije kancelarije za mlade

Jelena Milanović, predsednica Upravnog odbora KOMS-a.

Jelena Stojanović, izvršna direktorka NAPOR-a

Mihaela Štofova, IUVENTA, Slovački zavod za mlade

Dragana Petruševska, ALDA, Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju – akcija za participaciju mladih

Ljubinko Đokić, zamenik gradonačelnika Loznice

Maja Knežević, sekretarka Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu, SKGO

 

Za dodatne informacije možete se obratiti Jeleni Stojanović, izvršnoj direktorki NAPOR-a putem maila jelena.stojanovic@napor.net i Vladanu Đukanoviću, koordinatoru programa KOMS-a putem maila vladan.djukanovic@koms.rs.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: