Youth Speak Forum Srbija – Budi korak ispred sebe i dva koraka ispred drugih

Youth Speak Forum je konferencija koju AIESEC, studentska internacionalna organizacija, organizuju drugu godinu zaredom u Srbiji. Ovaj forum ima cilj da poveže mlade ljude sa liderima iz korporativnog i javnog sektora i omogućuje im da na jednom mestu razmenjuju mišljenja i ideje.

Youth Speak Forum je najveći globalni forum mladih koji se održava u više od 120 zemalja i teritorija sveta i bavi se ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Tema foruma nastala je na osnovu ankete Youth Speak Survey koja za cilj ima da ispita misljenje mladih sirom sveta. Youth Speak Forum se održava u četiri grada Srbije, u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

12. decembra 2016. godine u hotelu Moskva u Beogradu održan je završni događaj Youth Speak Forum-a za ovu godinu. Prisustvovalo je više od 120 mladih ljudi i brojni predavači, govornici i kompanije. Tema ovogodišnjeg Youth Speak Foruma-a bila je fokusirana na četvrti i osmi cilj održivog razvoja, odnosno na neformalno obrazovanje i preduzetništvo u Srbiji i nastala je na osnovu uzorka od 186 000 ispitanika i njihovog mišljenja.

Ponosni partneri projekta bili su Mercator S, Delhaize, MOL i Outsource Insurance Professionals. Zaposleni ovih kompanija su, takođe, doprineli projektu držanjem radionica našim delegatima. Predavači i govornici koji su učinili ovaj forum posebnim su Neva Rajković, Marko Burazor, Daniel Tajčioski, Irena Dubak, kao i Nemanja Cerovac, Nataša Čorbić i Goran Radoičić. Završni govor održala je Tatjana Vojtehovski i ostavila veliki pozitivan utisak na delegate.

Očekujemo entuzijastične mlade ljude i na sledećem Youth Speak Forum-u 2017. godine, jer želimo da zajedno razvijamo liderski potencijal.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 125 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: