Univerzitet Metropolitan pokrenuo takmičenje „Met Creative Bite“ KREATIVNOM IDEJOM DO STIPENDIJE

Kako bi budućim studentima olakšao finansiranje studija Univerzitet Metropolitan već godinama unazad organizuje takmičenja za učenike završnih razreda srednjih škola, na kojima pobednici dobijaju punu stipendiju za osnovne akademske studije ili nagradne vaučere za pokrivanje određenog iznosa školarine. Prvo takmičenje ove školske godine je „Met Creative Bite“, takmičenje iz oblasti dizajna, koje će biti održano 17. decembra 2016, a svi zainteresovani mogu da se prijave do 28. novembra 2016. putem Facebook stranice Univerziteta Metropolitan.

Za sve članove pobedničkog tima Univerzitet Metropolitan obezbedio je vaučer u vrednosti od 1.000 € za školovanje na Fakultetu digitalnih umetnosti. Članovi drugoplasiranog tima dobijaju popust od 20%, a trećeplasiranog tima 10% na školarine za prvu godinu studija. Specijalnu nagradu pripremio je i partner takmičenja Sistem:i Apple Solution Expert, zvanični partner kompanije Apple za Srbiju.

„Razumevajući situaciju u kojoj se nalaze budući studenti, ali i njihovi roditelji, organizacijom takmičenja želimo da najtalentovanijim maturantima pružimo priliku da svojim idejama i kreativnošću obezbede sebi jedan deo školarine i time olakšaju put do diplome i budućeg zanimanja. Do sada smo kroz ovo, ali i druga takmičenja dobili veoma kvalitetne studente i nadamo se da će tako biti i ubuduće“, rekla je docent dr Katarina Kaplarski, dekan Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i dodala: „Pozivam sve maturante kojima su izbor umetnički fakulteti da se prijave na takmičenje i pokušaju da osvoje zaista vrednu nagradu“.

Takmičari imaju zadatak da u predviđenom vremenu kreiraju idejno rešenje na temu „Zagrizi za budućnost“ koristeći jedan od četiri ponuđena audio-video softvera – Garage Band, Final Cut, iPhoto i Keynote. Pre održavanja takmičenja na Univerzitetu Metropolitan će biti organizovane četiri radionice na kojima će svi koji su se prijavili za takmičenje moći da se upoznaju sa pomenutim softverima. Radionice će voditi mentori koji će i tokom takmičenja raditi sa timovima na kreiranju idejnog rešenja.

Više informacija takmičenju možete ponaći na www.metropolitan.ac.rs/stipendije/met-creative-bite/ kao i na društvenim mrežama Univerziteta Metropolitan

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: