U četvrtak i petak će se održati šesta eLearning Konferencija na Univerzitetu Metropolitan

Univerzitet Metropolitan u saradnji sa Open University of Netherland i Matematičkim institutom SANU organizuje naučni skup internacionalnog karaktera, odnosno šestu po redu tradicionalnu eLearning Konferenciju.

Konferencija ima zadatak da okupi stručnjake koji se bave proučavanjem učenja na daljinu sa ciljem razmene iskustava, predstavljanja novih dostignuća i diskutovanja o inovativnim metodama u ovoj oblasti.

Koncept Konferencije ima tri glavne teme, a to su:

  • Tehnički koncept
  • Instrukcioni dizajn
  • Pedagoški i psihološki aspekt eLearning-a

Na ovogodišnjoj, šestoj Konferenciji najveći akcenat će se staviti na: razvoj i dizajn online kurseva, primenu objekata znanja, personalizovano učenje, učenje u pokretu, učenje kroz gejmifikaciju, dok je tema okruglog stola Moderni trendovi u elearning-u.

Značaju šeste eLearning Konferencije će doprineti uvodna izlaganja eminentnih profesora koji se bave učenjem na daljinu iz Nemačke, Estonije i Hrvatske, kao i ostala izlaganja iz Danske, Sjedinjenih Američkih Država, Izraela, Italije, zemalja u regionu i Srbije.

Dvodnevnu Konferenciju će zvanično otvoriti 24. septembra u 9:30h Rektor Metropolitan univerziteta, prof. dr Dragan Domazet, kao i predstavnici ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: