Susret kosovskih i beogradskih studenata – seminar „Upoznajmo se“

Danas počinje seminar “Upoznajmo se” u okviru koga će studenti sa Kosova imati priliku da sa svojim beogradskim vršnjacima provedu tri dana na planini Avala.

Oko 25 studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici biće naredna tri dana gosti Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM) iz Beograda, koji organizuje ovaj susret beogradskih i kosovskih studenata. “Tokom dugotrajnog bavljenja problemima mladih ustanovili smo da postoji veliki problem izolovanosti i neuključenosti mladih sa teritorije KiM u projekte koji se tiču unapređenja položaja mladih, a generalno su slabi i kontakti sa studentima odande”, navodi Natalija Ristić, predsednica CEDEM-a. „Zbog svega toga smatramo da je veoma bitno da im na ovaj način omogućimo da ostvare kontakte i sa ovim delom zemlje, ali i da se lepo provedu“, objašnjava. Ona ističe da će studentima sa Kosova društvo praviti i 25 studenata različitih beogradskih fakulteta, koji će za vreme trajanja seminara osim druženja, proći i zajednička predavanja i radionice i obići institucije Grada Beograda, Kancelariju za KiM i zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Seminar „Upoznajmo se“ realizuje se uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije. Cilj susreta je poboljšanje položaja studenata i kapaciteta studentskih organizacija sa teritorije KiM i njihovo aktivno umrežavanje i upoznavanje sa mladima, studentima i studentskim organizacijama iz ostalih delova Srbije.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: