Super Zeleni Klima Kamp – Poziv za učesnike

U periodu od 4. do 8. oktobra u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica održaće se Super Zeleni Klima Kamp. Na Super Zelenom Klima Kampu će se sastati 15 super studenata da sa super koordinatorima i super predavačima zajedno uče o ne toliko super problemima koji se tiču narušavanja prirode kao našeg staništa i staništa mnogih drugih vrsta. Svi zajedno ćemo smišljati super zelena rešenja koja će moći da se sprovedu i učine da naša planeta opet bude super, a naši gradovi zeleni.

Ako vidiš sebe kao nekoga ko je super zelen i ko je spreman da radi na super idejama i ozelenjava svoje društvo i okruženje, prijavi se da se družimo i da nam bude super i sve to na jednom jako super mestu kao što je Specijalni rezervat prirode Zasavica.

Tokom trajanja kampa učesnici će imati priliku da se upoznaju sa samim Specijalnim rezervatom prirode Zasavica, klimatskim promenama kao prirodnim fenomenom i uticajem čoveka na iste. Takođe, biće reči o konferencijama o klimatskim promenama, aktivističkim organizacijama koje se bave ovim problemima, uticaju poljoprivrede i korišćenja fosilnih goriva na promenu klime, ali i dobrim rešenjima kao što su organska proizvodnja hrane, obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, permakultura, itd. O svemu ovome pričaće predavači iz različitih organizacija koji se već dugo bave ovim problemima, pa će učesnici imati priliku da čuju i o različitim iskustvima iz prve ruke. Razne zelene organizacije proglasile su oktobar “Reclaim power“ mesecom tokom koga će biti održan veliki broj različitih akcija širom sveta. Na Super Zelenom Klima Kampu zajedno ćemo kroz kreativno-umetničke radionice osmisliti super zelenu poruku kojom ćemo se pridružiti ovoj globalno akciji. Kako bi poboljšalji koncentraciju, povećali produktivnost i kreativnost, učesnici će moći svakog jutra da pohađaju časove joge.

Mi ćemo se potruditi da učinimo da ovih pet dana budu inspirativni i zabavni, na vama je samo da nam se pridružite.

Troškovi smeštaja i hrane za učesnike će biti pokriveni, dok će učesnici morati da pokriju troškove transporta do rezervata.

Prijavi se na: goo.gl/xMKJ4y

Rok za prijavu 18.09.2016., 23:59 h

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: