Studentski eko kamp „Sačuvajmo Dunav“

Na Velikom ratnom ostrvu u Beogradu od 14. do 22. avgusta biće organizovan studentski eko kamp "Sačuvajmo Dunav". Rok za prijavu je 29. jul.

Studentski eko kamp okupiće 25 odabranih studenata i studentkinjakoji će kroz zanimljiva predavanja, studije slučaja, praktičan rad, boravak u netaknutom rezervatu prirode i nezaobilaznu zabavu imati prilike da upoznaju svoje prirodno okruženje, različite aspekte životne sredine, probleme zagađenja vode i uticaja na okolinu, kao i načine na koje svako može doprineti lepšem i čistijem Dunavu i potencijalnom razvoju turizma na slivu.

Učesnici eko kampa 2016 će razvijati svoje oblasti istraživanja, ali i učiti da poštuju i druge čime se podstiče istraživački duh i doprinosi širenju svesti o značaju očuvanja reka i životne sredine uopšte, navodi se u pozivu.

Pravo učešća imaju studenti i studentkinje državnih ili privatnih fakulteta, bez obzira na godinu studija, sa teritorije Republike Srbije.

Svim učesnicima i učesnicama biće obezbeđen smeštaj u šatorima i ishrana, kao i toaleti sa tuševima. Potrebno je da studenti ponesu vreću za spavanje.

Detaljnije informacije o program, kao i prijavni formular, mogu se pronaći ovde.

Program zajednički organizuju Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine – Republička direkcija za vode, GIZ Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju i Coca-Cola Sistem, u saradnji sa Gradom Beogradom, JKP „Zelenilo Beograd“, Fakultetom za primenjenu ekologiju „Futura“, Institutom za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu, WWF – Svetskim fondom za prirodu i Mladim istaživačima Srbije.

Izvor: www.rtv.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: