Srbija pozvana da učestvuje na 19.Svetskom festivalu omladine i studenata

Ove godine Ruska Federacija (RF) je domaćin 19. Svetskog festivala omladine i studenata, koji se organizuje uz podršku Vlade RF i Ujedinjenih nacija.

19. Svetski festival omladine i studenata je mesto na kojem će se okupiti 20.000 mladih iz celog sveta, a Srbiju će predstavljati 150 najboljih.

Festival će se održati u periodu od 14. do 22. oktobra u Olimpijskom centru Rusije, na obali Crnog mora, u gradu Soči.

Učestvovanje na svetskog festivalu podrazumeva razvoj međunarodne omladinske saradnje i predstavljanje Srbije u najsvetlijem i najboljem duhu. Predsednik Vladimir Putin doneo je Ukaz kojim daje punu podršku svim organizatorima, delegacijama i ljudima koji će raditi i biti učesnici u Sočiju.

Postati učesnik  je lako, nije nužno znati ruski jezik, jer će na festivalu biti 6 zvaničnih jezika Ujedinjenih nacija, bitno je samo popuniti prijavu na sajtu russia2017.com do 15.maja.
Srpski nacionalni komitet za pripremu delegacije koja će ići u Soči aktivno radi već nekoliko meseci, uspeo je da održi nekoliko velikih promocija na Univerzitetu u Beogradu, a sledeće nedelje će organizovati promocije u drugim univerzitetskim centrima Srbije.

Komitet  na osnovu saradnje sa Direkcijom 19.Festivala, Ruskim nacionalnim Komitetom za pripremu i Ruskim domom u Beogradu poziva sve zainteresovane medijske kuće iz Republike Srbije da se priključe u promociji Festivala i srpskim studentima iz oblasti politike, kulture, medija, sporta, IT-struke, ekologije, međunarodnih odnosa pruži mogućnost da budu deo najvećeg omladinskog događaja u svetu.

Za dodatne informacije:
•    Antonela Bijelić, član Nacionalnog komiteta za pripremu, 060 311 9013, antonelabijelic@gmail.com
•    Anton Grablin, član Nacionalnog komiteta za pripremu, 060 5626 206, antongrablin.rf@gmail.com
•    Zvanična mejl adresa: office@bcg.org.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: