Seminar za studente – Brand New Engineers – Od integrala do inženjera

Seminar za studente, Brand New Engineers - Od integrala do inženjera, koji organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (Istek) - Lokalni komitet Beograd, će se i ove godine i to osmu godinu zaredom, održati u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu. U okviru jednočasovnih predavanja koja će biti održana u periodu od 18. do 22. decembra, studenti će imati priliku da se upoznaju sa aktuelnim temama iz oblasti inženjeringa i informacionih tehnologija.

Na svakodnevnim jednočasovnim predavanjima profesori i asistenti Elektrotehničkog fakulteta približiće studentima najnovija dostignuća iz njihovog polja istraživanja. Teme predavanja će se oslanjati na oblasti informacionih tehnologija i modula Elektrotehničkog fakulteta (elektronika, telekomunikacije, energetika, robotika i automatizacija, biomedicina, nanotehnologije i laseri).

S obzirom na postojanje velikog broja različitih smerova koje studenti elektrotehnike
izučavaju, organizatori su se potrudili da pokriju sve teme, pa je ovaj seminar otvoren za sve studente elektrotehnike, računarstva, ali i za sve one koji žele da prošire svoja znanja iz raznovrsnih inženjerskih oblasti. Ovaj seminar je besplatan, a tačan raspored predavanja će biti objavljen na sajtu projekta.

Seminar Brand New Engineers godinama unazad predstavlja vezu između studenata i profesora, i omogućava studentima da prošire svoja znanja van okvira fakultetskih predavanja, kao i da se informišu o aktuelnim temama vezanim za njhovu buduću struku. S obzirom na to da je gradivo na fakultetu često obimno, profesorima u toku predavanja ostaje veoma malo vremena da studente upoznaju sa aktuelnostima iz sveta tehnike. Zato je cilj ovog seminara da na jednom mestu okupi stručnjake iz svih oblasti koje se izučavaju na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, koji će kroz lična iskustva studente upoznati sa dešavanjima iz sfera njihovog izučavanja.

Organizator seminara je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (Istek) – Lokalni komitet Beograd, koje okuplja studente Elektrotehničkog fakulteta koji pored svakodnevnih obaveza na fakultetu imaju želju da unaprede svoje veštine volontiranjem u studentskoj organizaciji. Istek LK Beograd je osnovan pre sedamnaest godina, i od tada pa do danas su članovi ovog Udruženja organizovali preko 80 međunarodnih i lokalnih događaja, čime je više stotina
studenata dobilo priliku da se susretne sa najrazličitijim temama iz sveta tehnike, računarstva ali i društvenih i socijalnih tema.

Za više informacija posetite naš sajt: http://brandnewengineers.rs/

I facebook stranicu: https://www.facebook.com/BrandNewEngineers

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: