Sajam zapošljavanja i volontiranja „Pravnici na poslu-Choose your career“

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u periodu od 09. do 11. maja 2017 godine održaće se sajam zapošljavanja i volontiranja - PRAVNICI NA POSLU “CHOOSE YOUR CAREER”.

Sajam je u  organizaciji Evropskog udruženja studenanta prava i mladih pravnika (lokalna grupa ELSA  Beograd)  i namenjen je studentima završnih godina studija pravnih fakulteta i diplomiranim pravnicima radi pružanja mogućnosti  zapošljavanja i sticanja stručne prakse u nekim od nekim od najuglednijih advokatskih kancelarija i firmi u zemlji.U toku ta tri dana studenti i diplomirani pravnici će saznati sve što ih zanima u vezi sa poslovima advokata i sudskih izvršitelja i ostvariti šansu za praksu i zaposlenje.. Njima će se, u holu Pravnog fakulteta, predstaviti oko 30 kancelarija.

Pored kontakta sa potencijalnim poslodavcima, učesnicima će biti omogućeni i brojni programi namenjeni sticanju neformalnih znanja i veština iz oblasti prava, ekonomije, liderstva, upravljanja ljudskim resursima, retorike  kao i takmičenje u simulaciji suđenja, čijeg pobednika će odrediti sudsko veće sastavljeno od profesora i istaknutih pravnika. Takođe, tradicionalno će se  održati velika tribina pod nazivom “Pravnici na poslu” koju ELSA Beograd već godinama unazad organizuje i po kojoj je ovaj sajam dobio naziv.

ELSA (The European Law Student’s Association) je međunarodno, nezavisno, nepolitično i neprofitabilno udruženje studenata i studentkinja prava okupljenih radi unapređenja, uspostavljanja i razvijanja međunarodnog razumevanja, saradnje, pravne etike i ličnih kontakata između studenata i studentkinja prava različitih zemalja i pravnih sistema, kao i pripremanje za profesionalni rad pravnika i pravnica po međunarodnim standardima.

ELSA Beograd postoji od 1987. godine i najveća je strukovna, studentska organizacija studenata prava i mladih pravnika u zemlji.

​Projekat PRAVNICI NA POSLU-“CHOOSE YOUR CAREER” se održava drugu godinu zaredom i podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Više informacija na zvaničnoj Facebook stranici: https://m.facebook.com/pravnici.na.poslu/

Vidimo se!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: