Regionalni performans sa konferencijom Diversity is Super-City!

Pozivamo vas na jedinstveni regionalni pozorišno umetnički događaj koji će biti povod da se okupimo i družimo 01.oktobra u Sremskim Karlovcima!

U subotu 01. oktobra 2016. godine sa početkom od 12 časova u Eko-centru Radulovački, ul. Mitropolita Stratimirovića 5 u Sremskim Karlovcima, Srbija biće održana regionalni performans sa konferencijom “Raznoliki gradovi-srećnije društvo” u organizaciji Regionalne akcije za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH.

Regionalni performans i konferencija predstavljaju završnu aktivnost projekta “Diversity is Super-City!“ koji obuhvata osmodnevni rezidencijalni boravak 18 mladih umetnika iz Albanije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Rumunije, Bugarske, Italije i Hrvatske u inspirativnom Ekološkom centru Radulovački. Umetnici će tokom rezidencije raditi na kulturološkim različitostima istražujući različite jezike i kulture kroz pozorišne metodologije, performans i interkulturalni dijalog. Poslednjeg dana oni će izvesti performans i time ujedno svečano otvoriti konferenciju „Raznoliki gradovi – srećnije društvo”. Konferencija će biti mesto za otvoreni interaktivni dijalog na kome će govornici i učesnici iz Srbije i regiona imati priliku da razmene mišljenja i iskustva o pravima, uključivanju i poboljšanju položaja pripadnika nacionalnih manjina u društvu. Događaj će uključiti i spojiti predstavnike različitih segmenata društva, vladinih i evropskih institucija, eksperte, kulturni, biznis i civilni sektor i bic e otvorena za javnost. vaj projekat predstavlja nastavak istraz ivanja o vaz nosti inkluzije nacionalnih manjina u društveni, kulturni i ekonomski život Srbije i regiona koji smo uspešno započeli i realizovali 2014. godine u okviru projekta “Minority Inclusion shouldn’t be Illusion” („Inkluzija manjina ne treba biti iluzija“).

Projekat “Diversity is Super-City!“ je podržan od strane Centralne evropske inicijative – CEI, Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Za prijavu na ovaj regionalni događaj pošaljite ime, prezime, institucija/organizacija/kompanija, kontakt email, br telefona na mejl koordinatorke projekta Milene Todorović, milena.todorovic@reach.org.rs do 29. septembra 2016. godine.

*Učesnici regionalne konferencije i performansa „Raznoliki gradovi – srećnije društvo“ sami pokrivaju eventualne troškove puta do mesta događaja.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: