Prijave za „Tesla Global Forum“

Dragi ekonomisti, Tesla Global Forum je višednevni multimedijalni događaj koji se svake godine održava u julu, na nekoliko lokacija na Fruškoj Gori i u Novom Sadu. Manifestacija se održava u čast i slavu našeg velikana Nikole Tesle i posvećena je popularizaciji nauke, obrazovanja, kulture i duhovnosti.

Ove godine Grupa za SPEKOF obezbedila je 4 mesta za najbolje studente Ekonomskog fakulteta koji će predstavljati naš fakultet na Tesla Global Forumu i biti smešteni u Tesla Sajber Kampu zajedno sa preko 200 studenata domaćih i stranih fakulteta. Tesla Sajber Kamp će se održati, u okviru manifestacije Tesla Global Forum, na Fruškoj gori, u neposrednom okruženju hotela Andrevlje, u periodu od 9. do 12. jula 2015. godine. Prijave za forum biće otvorene 24 sata – od nedelje 24. maja do ponedeljka 25. maja u 12 časova.

Tema ovogodišnjeg Tesla Global Foruma je „Antropologija budućnosti“. Namera je da se iz različitih uglova sagleda ljudsko poimanje budućnosti kroz istoriju. Razmatraće se vizije budućnosti počev od naših velikih i istaknutih prethodnika pa sve do najnovijih hipoteza o budućnosti moderne civilizacije. Učesnici će imati priliku da na kreativan način doprinesu diskusiji i aktivnostima (predavanja, okrugli stolovi, radionice), da čuju i usvoje neka vredna iskustva i znanja istaknutih predavača, da nauče nešto novo iz oblasti koja ih zanima i da se, uz sve to, i dobro zabave. Izložbe, koncerti, filmske projekcije takođe su izuzetno važan deo Tesla Global Foruma.

Forum se sastoji od pet osnovnih tematskih sektora: nauka, umetnost, društvo, informacione tehnologije i ekologija. U okviru ovih tematskih celina formiraće se kreativne radionice, tako da će učesnici, po svom izboru, moći da izaberu u kojoj radionici žele da učestvuju.Poseban događaj u okviru manifestacije je obeležavanje rođendana Nikole Tesle (10. jul) u Matici srpskoj, kada se istaknutim domaćim i svetskim ličnostima dodeljuju Tesla priznanja „Bela golubica“ i „Tesla Silver Koin“ . Dobitnici ovih priznanja su proslavljeni svetski naučnici, književnici, reditelji, UNESKO lideri. Među njima je i američki Nobelovac Robert Karl sa univerziteta Rajs u Hjustonu.

PRIJAVE SU MOGUĆE NA SLEDEĆEM LINKU

*** BESPLATNO ZA NAJBOLjE STUDENTE EKOF-a: Kotizacija ua učešće za studente Ekonomskog fakulteta biće pokrivena, učesnici će biti smešteni u četvorokrevetnim i šestokrevetnim šatorima, a hrana i prevoz su takođe obezbeđeni. U okviru samog kampa obezbeđeni su i toaleti, tuševi i sva neophodna infrastruktura.

*** Prioritet će imati studenti tekuće generacije sa visokim prosekom. Ukoliko dva studenta imaju sve jednake parametre vannastavne aktivnosti će odlučivati.

Iskoristite priliku da budete deo ove manifestacije i predstavljate Ekonomski fakultet na njoj! Srećno 🙂

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: