Pridružite se liderima zelene ekonomije iz celog sveta u stvaranju zelenih inicijativa budućnosti

Organizacije U mreži, Grupa za analizu i kreiranje javnih politika i platforma MunPlanet pozivaju Vas i Vaše studente na međunarodnu konferenciju Green Economy Congress, koja će se održati u Beogradu od 02. do 04. novembra 2017. godine.

U tri dana konferencije Green Economy Congress, učesnici će imati priliku da čuju neke od lidera u ekonomiji, preduzetništvu, inovacijama i nauci, zaštiti životne sredine. Konferencija je otvorena za preduzetnike, stručnjake, akademsku javnost, studente koji studiraju programe iz oblast održivog razvoja, kao i druge pojedince i udruženja koji se interesuju za temu zelene ekonomije. 

Zelena ekonomija je jedan od inovativnih koncepcija koji je holistički u svojoj formi – generiše razvoj i poštuje regionalni i globalni ekosistem, rezultira socijalnim blagostanjem i jednakošću, dok značajno smanjuje ekološki rizik i pritisak na prirodne resurse.

U okviru Green Economy Congress, biće organizovan i Green Economy Fair, sajam start – up kompanija iz Srbije i regiona, koji će u formi speed dating-a predstaviti učesnicima svoje preduzetničke ideje i inspirisati ih da i oni pokrenu svoj biznis iz oblasti zelene ekonomije. Sajam je podržan od strane Impact HUB iz Beograda.

Učesnici će takođe imati priliku da predstave svoje projekte ili istraživanja na Participants Panel. 

Teme na ovogodišnjem Kongresu će biti:

Cirkularna ekonomija: Promena poslovnih modela i podsticaj sistemskog pristupa u ekonomiji

Zelena transformacija: inovacije i nauka kao put ka zelenoj transformaciji

Ekonomska decentralizacija: uloga malih i srednjih preduzeća u zelenoj ekonomiji

Žene u zelenoj ekonomiji: priče o uspehu

Redefinisanje ekonomije: promena proizvodnje a ne klimatske promene 

Zelena kupovina: uloga zelenih javnih nabavki

Više informacija i prijavite na e-mail: office@greeneconomycongress.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: