Poziv za učešće na lokalnim treninzima o Erazmus+: Mladi u akciji

Grupa „Hajde da…“ kao kontakt tačka za program „Erazmus+: Mladi u akciji“ u saradnji sa Zrenjaninskom omladinskom razvojnom organizacijom, Romskim centrom za demokratiju iz Bujanovca i Somborskim edukativnim centrom organizuje u novembru i decembru tri treninga o programu Erazmus+:Mladi u akciji EU u Zrenjaninu, Vranju i Somboru. Treninzi se realizuju uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, SALTO Resurs centra za jugoistočnu Evropu i Erazmus+ programa.

Treninzi imaju za cilj podizanje kapaciteta omladinskih organizacija, organizacija koje rade sa mladima, KzM i institucija kako bi u što većoj meri i na što kvalitetniji način uzeli učešće u programu Erazmus+:Mladi u akciji, koristili finansijska sredstva i druge mogućnosti omladinske komponente ovog programa EU koji se realizuje u periodu 2014-2020.
Lokalni dvodnevni treninzi imaju za cilj da:
– unaprede znanje i razumevanje ciljeva, prioriteta i mogućnosti programa Erazmus+:MUA,
– upoznaju sa aktivnosti mobilnosti mladih (EVS i omladinske razmene),
– upoznaju sa aktivnosti mobilnosti omladinskih radnika (treninzi, seminari, studijske posete…),
– upoznaju sa osnovnim procedurama za apliciranje u okviru komponente Ključna akcija 2.

Treninzi će svakog dana trajati od 10:00 do 18.00 i namenjeni su omladinskim organizacijama kao i organizacijama, KzM i institucijama koje se bave mladima iz Srednjobanatskog, Zapadnobačkog i Pčinjskog okruga. Učesnici/ice treninga trebalo bi da budu osobe koje su u svojim organizacijama/KZM/institucijama odgovorni/e za razvoj projekata i/ili prikupljanja sredstava. Svaka organizacija/institucija/KzM ima pravo da prijavi do dva predstavnika. Trening će biti održan na srpskom jeziku, ali je i poželjno poznavanje engleskog jezika. Učešće je besplatno.

Mesto, datum i rokovi za prijavljivanje su dati u nastavku:

Zrenjanin 7-8. novembar >>> Rok za prijavljivanje 02. novembar

Vranje 26-27. novembar >>> Rok za prijavljivanje 19. novembar

Sombor 12-13. decembar >>> Rok za prijavljivanje 03. decembar

Da biste se prijavili, treba da popunite onlajn prijavni formular koji možete pronaći OVDE.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: