Podeli svoje znanje – postani mentorka 2015/2016.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, ERSTE banka, Organizacija za evropsku bezbednost (OEBS) i Evropski pokret u Srbiji šestu godinu za redom realizuju program „Podeli svoje znanje – postani mentorka 2015/2016“.
Model mentorstva je široko promovisan na međunarodnom nivou i veoma uspešno se realizuje u nekoliko zemalja. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je neznatno prilagođen ciljnoj grupi u Republici Srbiji. Proces evropske integracije Srbije je proces reforme institucija i izgradnje demokratskog i prosperitetnog društva, osnažene i uspešne žene jedan su od stubova takvog društva.
Vital Voices Global Leadership Network svake godine u nekoliko država širom sveta organizuje i koordinira niz mentorskih šetnji, u istom danu. Deo tog globalnog programa je i program „Podeli svoje znanje – postani mentorka“.
Capture
CILJ ovog programa je ekonomsko i profesionalno osnaživanje žena u srpskom društvu kroz razmenu iskustava i znanja između stručnih liderki iz različitih profesija i mlađih žena sa sličnim interesovanjima i željom da budu uspešne u svojim oblastima. To će doprineti stvaranju prilika za ove žene da unaprede svoj put u karijeri sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.
Konkurs je otvoren od 1.oktobra do 30. novembra 2015. godine. Svu dokumentaciju pogledajte ovde.
AKTIVNOSTI:
  1. Odabir mentorki i učenica/štićenica
  2. Priprema i štampanje Vodiča kroz mentorstvo
  3. Zajednički sastanak upoznavanja mentorki i učenica i predstavljanje programa
  4. Organizovanje mentorske šetnje
  5. Individualni sastanci mentorki i učenica
  6. Priprema i organizovanje pet sastanaka, radionica, i slično.
  7. Evaluacija programa
TRAJANJE: septembar 2015 – jul 2016. godine.
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: