Panel diskusija “Obnovljivi izvori energije za energetski efikasniju budućnost”

Asocijacija za održivi razvoj i Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji imaju zadovoljstvo da Vas pozovu na panel diskusiju “Obnovljivi izvori energije za energetski efikasniju budućnost”, koja će se održati 23.juna 2016. godine od 11 do 13 časova u prostorijama Asocijacije za održivi razvoj, Zmaj Jovina 8-10, Beograd.

Srbija se, kao i sve zemlje EU, suočava sa energetskom zavisnošću od nestabilnih tržišta tradicionalnih energenata sa jedne strane, dok je sa druge strane pogođena klimatskim promenama, koje se najbolje mogu opisati slikama iz maja 2014. godine. Diverzifikacija izvora energije je jedan od glavnih trendova kojima teži većina zemalja u svetu, i oni vode ka stalnom traganju za niskougljeničnim tehnologijama koje koriste energiju sunca, vode, vetra, biomase i termalne toplote.

Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji i Asocijacija za održivi razvoj održavaju interaktivnu panel diskusiju na temu upotrebe obnovljivih izvora energije u Srbiji, koja ima za cilj da podstakne mlade ljude, kao nosioce promena, da iskoriste sopstvene kapacitete i oprobaju se u zelenom preduzetništvu.

I panel: Obnovljivi izvori energije: Stanje u Srbiji u perspektivi članstva u EU

Govornici/e:

Maja Turković, ASOR

Gligo Vuković, projektni menadžer transport i energetika, Delegacija EU u Republici Srbiji

Aleksandar Macura, konsultant u oblasti energetike

Slobodan Cvetković, rukovodilac Grupe za održivo korišćenje prirodnih resursa, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine,

II panel: Zelena ekonomija, mladi i obnovljivi izvori energije

Govornici:

Marko Vujić, asistent na master studijama Ekološka politika,

Fakultet poltičkih nauka

Damjan Bogunović, Hajnrih Bel fondacija

Predrag Paunović, Izvršni direktor, Poduhvat D.O.O. Niš

Moderatorka panel diskusije biće Emilija Milenković članica Foruma mladih Evropskog pokreta u Srbiji.

Detalje o panel diskusiji možete pratiti putem Facebook eventa klikom ovde.

Organizatori pozivaju sve zainteresovani da se prijave za učešće a to mogu uraditi najkasnije do 22. juna 2016. godine kroz prijavu na e – mail adresu: forumladih@emins.org

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: