Otvorene su naknadne prijave za učešće u 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu!

Organizacija Svetski omladinski talas odlučila je da otvori naknadne prijave za učešće na 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu 2017 (ISWiBInternational Student Week in Belgrade), festivalu edukativnog i zabavnog karaktera koji će se održati od 16. do 24. jula u glavnom gradu Srbije pod nazivom ,,Mladi na delu“.

Iako je dobijeno više od 1000 prijava iz celog sveta, usled velike zainteresovanosti koja i dalje traje, odlučili smo da pružimo još jednu priliku svim mladim profesionalcima koji žele da učestvuju na festivalu.

Svake godine, ISWiB okupi oko 200 studenata iz skoro 50 zemalja sveta i predstavlja najveći studentski festival tog tipa u jugoistočnoj Evropi. Tokom osam dana ovogodišnjeg festivala učesnici će imati priliku da učestvuju u raznim programima kao što su debate, Sajam država, Parada zastava, ali i u radionicama koje predstavljaju ključan element festivala i koje se iz godine u godinu bave popularnim svetskim temama i problemima. Podelite svoje ideje i stavove sa kolegama iz Indonezije, Norveške, Meksika, Litvanije, Rusije, Urugvaja, ali i regiona, u okruženju bez predrasuda, nasilja, ksenofobije i govora mržnje. Stupite u kontakt sa izvanrednim stručnjacima iz različitih oblasti i iskoristite stečeno iskustvo za unapređenje svog okruženja ili pokretanje sopstvenog projekta!

Još jednom posebno ohrabrujemo mlade sa hendikepom koji dolaze iz Srbije, kao i pripadnike drugih osetljivih grupa, da se prijave i učestvuju jer će od ove godine festival biti prilagođen njiima u cilju promovisanja važnosti povezivanja svih mladih iz Srbije sa vršnjacima iz zemlje i sveta, kao i uključivanja u sve aktivnosti festivala kroz inkluzivne grupe.

Ove godine organizovaće se 10 različitih radionica o kojima se više detalja nalazi na našem sajtu www.iswib.org.

Proces prijave sadrži dva koraka:

1. korak: popunjavanje online formulara

2. korak: Skajp intervju na engelskom jeziku

Uslovi za učestvovanje:

1. Učesnik treba da bude student ili diplomac koji je nedavno diplomirao.

2. On/ona mora da ima između 18 i 30 godina.

3. Učesnik mora da ispuni oba koraka procesa prijave (popunjavanje online formulara + Skajp intervju).

4. Učesniku ne treba viza.

Prijave su otvorene od 22. do 28. maja 2017. godine u 23.59. Svi prijavljeni kandidati će o rezultatima biti obavešteni sredinom juna. Troškovi učešća Domaći studenti koji studiraju na nekom od univerziteta u Srbiji plaćaju troškove učešća u iznosu od 20e. U cenu participacije uključeni su materijal za radionice, majica i sertifikat. Za studente iz inostranstva troškove učešća iznose 150e. Studenti iz Srbije mogu tražiti i organizovanje smeštaja, ali u tom slučaju plaćaju punu cenu učešća kao i studenti iz inostranstva. Troškovi puta i džeparac nisu pokriveni od strane organizatora.

Postani i ti deo internacionalne ISWiB porodice!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: