Otvorene prijave za Beogradski model EU – BEUM 2016!

Konkurs za prijave za najveći Model Evropske unije u celom svetu, Beogradski Model EU - BEUM 2016, zvanično je otvoren, saopštio je danas organizacioni tim navodeći da će BEUM okupiti 300 perspektivnih mladih lidera iz 50 zemalja sveta, koji će se baviti rastućim problemima i zajedno raditi na njihovom rešavanju.

„Duboko zabrinuti za stanje u kom se Evropa nalazi, tema naše ovogodišnje konferencije je: ‘Evropa u krizi’, koja će obuhvatiti više aktuelnih problema poput zaštite granica, zaštite ličnih podataka i Brexita“, navodi se u saopštenju.

Konferencija će biti održana od 26 .do 30. oktobra u Skupštini Srbije, simulirajući četiri institucije, te će delegati raditi unutar Evropskog suda pravde, Evropskog parlamenta, Evropskog saveta i Saveta Evropske Unije.

Pored tih institucija, studenti će imati priliku da simuliraju i uloge novinara i lobista, a u planu su i zanimljivi društveni događaji.

Dodaje se da se Šesto izdanje ovog projekta organizuje Udruženje BEUM u saradnji sa Skupštinom Srbije, Gradom Beogradom, Kancelarijom za mlade Grada Beograda i Centrom za međunarodnu javnu politiku.

beum-2016

U nastojanju za uključivanje mladih u rešavanje krize, odlučeno je o inoviranju tradicionalne Model EU konferencije, pod motom „Neka se čuje tvoj glas“, tako da će brojne radionice i rasprave s internacionalnim ekspertima biti posvećene tom cilju.

„Želimo mladim ljudima da damo šansu da glasno iznesu svoje mišljenje i pokušaju da utiču na trenutno stanje i njegovo rešavanje“, navode organizatori.

Aplikacije se, kako je saopšteno, ocenuju odmah po prijavi, te će se na isti način dodeljivati uloge za konferencije, a prijavljivanje je na linku: http://www.belgrade-meu.org/applynow/ Konkurs za prijave je otvoren do 15. septembra za studente iz Srbije i inostranstva.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: