Međunarodni skup studenata tehnologije MSST XI

Na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu od 23. do 28. oktobra održava je XI Međunarodni skup studenata tehnologije - MSST koji ove godine ima temu "Kako nastaju novi proizvodi?".

Skup organizuje Studentska unija Tehnološkog fakulteta, sa ciljem da okupi studente i studentkinje iz regiona čija je sfera interesovanja prehrambena tehnologija, inženjerstvo materijala, ali i nafno-petrohemijsko inženjerstvo.

Više od 25 akademaca iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije predstaviće svoje naučno-istraživačke radove pred komisijom koju čine profesori novosadskog Tehnološkog fakulteta.

Program skupa uključuje i zanimljiva predavanja:„Tehnolog u svetu brenda“, „Savremene ekstrakcione tehnike u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji“, „Kada manje znači više:Materijali modernog doba“, a pripremljene su i radionice koje će omogućiti učesnicima da se upoznaju sa radom Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu.

Svečano otvaranje MSST XI biće upriličeno u ponedeljak 24. oktobra u 10 časova u Plavoj sali Tehnološkog fakulteta.

Predavanja su otvorenog tipa, a celokupni program skupa može se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici Međunarodni skup studenata tehnologije.

Program su podržali brojni sponzori: „Doncafe“, „Basket“, „Dragulj“, „Rubin“, vinarije „Zvonko Bogdan“, „Kiš“, „Aleksić“, „Živanović“, pivare „RazBeerbriga“ i „Tron brewery“, „Minakva“, „Na eks“, „Macval“ i drugi.

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: