Međunarodna studentska konferencija u Novom Sadu

Od danas do 13. novembra, Novi Sad će biti domaćin konferencije, koju prvi put organizuje studentska organizacija ESTIEM, koja predstavlja evropsko udruženje studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta, u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka. Jedan od pokrovitelja je i Radio-televizija Vojvodine, pošto će se deo programa održavati i u Studiju M, Radija Novi Sad.

Na svečanom otvaranju konferencije, u klupama Skupštine AP Vojvodine, umesto poslanika, okupilo se više od 300 studenata, sa 80 prestižnih univerziteta iz 31 zemlje Evrope. Pedro iz Portugalije i Peter iz Nemačke, prvi put su u Novom Sadu i oduševljeni su prijemom i dobrodošlicom.

„Sastajemo se u narednih 5 dana kako bismo održali našu generalnu skupštinu udrženja. Biće prisutni svi naši članovi kako bi glasali i raspravljali o našem udruženju i nekim budućim koracima, da bismo ga unapredili i podstakli na nove ideje i aktivnosti budućih članova, studenata industrijskog menadžemtna i inženjeringa u Evropi“, kaže Pedro.

„Drago mi je što mogu da doprinesem donošenju važnih odluka. Ovde mogu da sretnem i upoznam mnogo ljudi sa kojima mogu da diskutujem o važnim pitanjima“, dodaje Peter.

Glavni organizator je organizacija ESTIEM, koja predstavlja evropsko udruženje studenata industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta, koji su se okupili u Novom Sadu da zajedno rade na daljem razvitku. Pored skupštine udruženja, učesnike očekuju radionice i treninzi namenjeni sticanju veština iz različitih oblasti.

Konferencija se održava u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka i Departmanom za industrijsko inženjerstvo i menadžment, a deo programa odvijaće se i u Studiju M Radija Novi Sad.

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: