Letnja škole arhitekture i šumarstva na Goču SKOČ NA GOČ

Arhitektonski i Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu pozivaju vas na letnju školu SKOČ NA GOČ, koja će se održati u najšumovitijem delu ove planine. SKOČ NA GOČ će se baviti istraživanjem prirode u kontekstu nauke, umetnosti i arhitekture kroz preispitivanje značaja pozicije i uticaja čoveka na prirodni ambijent.

Letnja škola SKOČ NA GOČ 2016. je koncipirana kao niz radionica koje će sprovesti nastavnici Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta iz Beograda, uz prateći ciklus gostujućih predavanja i diskusija. Tematski okvir školskih radionica istražuje i prezentuje povezanosti disciplina arhitekture i šumarstva na više različitih nivoa – između ostalih kroz ekologiju, kreativno zanatstvo, umetnost i reprezentaciju, i drugo. Kroz kreativan, individualni ili zajednički rad učesnici radionica odgovaraju na pitanja:

• šta je potrebno da bi prirodni ambijent postao atraktivna i pristupačna sredina u okolnostima neophodnog očuvanja njegovog diverziteta i kulturnog identiteta prostora;
• kroz koje i kakve materijale i funkcionalne zahteve (arhitektonske i/ili umetničke intervencije) se mogu afirmisati (i/ili aktivirati) proirodni prostori;
• na koje načine i/ili kroz koje forme je moguće podstaći percepciju i doživljaj prostora prirodnog ambijenta uz očuvanje istih kao posebno značajne kulturne/prirodne baštine;
• da li su zaštita i razvoj suprotstavljene ili paralelne strategije.

Letnja škola je namenjena studentima osnovnih i master studija Univerziteta u Beogradu. Učešće u letnjoj školi vrednuje se sa 2 ESPB. Studentima Arhitektonskog fakulteta učešće u letnjoj školi biće priznato kroz predmete radionica u školskoj 2016/17.
Letnja škola SKOČ NA GOČ 2016. obuhvatiće 7 radionica. Struktura letnje škole podrazumeva da učesnici (studenti) biraju po jednu radionicu iz svake grupe i samostalno ili u grupi, već prema afinitetu radioničara, uspostavljaju korelaciju dve radionice radeći na jednom zadatku.

Letnja škola SKOČ NA GOČ održaće se u periodu 15-27. avgust 2016. godine u Nastavnoj bazi „Goč“. Cena je 25.200,00 RSD. Plaćanje je moguće izvršiti u celosti ili na 3 jednake rate.

Prijavite se!

Prijave za letnju školu su otvorene od 01-20. juna 2016. godine.
Zainteresovani studenti se mogu prijaviti na e-mail adresu skocnagoc@arh.bg.ac.rs.

Izvor: www.arh.bg.ac.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: