Konkurs za učesnike Bezbednosnog seminara za mlade lidere

ISAC fond, u saradnji sa Canada Fund for Local Initiatives i NATO Public Diplomacy Division, sa zadovoljstvom najavljuje Bezbednosni seminar za mlade lidere. Ovaj seminar predstavlja nastavak delovanja ISAC fonda u oblasti edukacije mladih lidera koji za cilj ima da učesnike programa dodatno informiše o aktuelnim temama iz oblasti bezbednosti kao i da im omogući da kroz konstruktivne rasprave iznesu svoje nedoumice, stavove i shvatanja kada su pitanju bezbednosni aspekti.

Seminar će se održati na Fruškoj Gori u periodu od 21. do 23.decembra 2016. godine, a glavne teme o kojima će se raspravljati biće: Koji su bezbednosni izazovi i pretnje za Srbiju?; Odnosi na relaciji NATO–Srbija? Šta posle IPAP-a?; Položaj žena u bezbednosnim strukturama i bezbednoj politici; Hibridni ratovi – kako se boriti na novom terenu?; Da li je Srbija zaista neutralna država?; itd. Seminar će se sastojati od niza predavanja, interaktivnih panela, diskusija i radionica.

NAPOMENA:
Sve troškove programa, uključujući smeštaj, hranu i prevoz, snosiće organizator.

USLOV PRIJAVLJIVANJA:
Kandidat mora da bude najmanje na trećoj godini studija ili diplomirani student sa prebivalištem na području Republike Srbije ispod 30 godina. Studenti koji su trenutno na master ili doktorskim studijama takođe mogu učestvovati na konkursu.

Koji su kriterijumi za odabir kandidata?
Stečeno iskustvo i znanje u oblasti društvenog aktivizma i/ili akademskog istraživanja/analize u bezbednosnoj politici ili srodnim oblastima kao što su političke nauke, međunarodni odnosi ili pravo. Kandidati drugačijih profila će takođe biti razmatrani, ali njihovo motivaciono pismo treba da sadrži relevantne informacije o njihovom doprinosu ukoliko budu izabrani. Kvalitet i struktura motivacionog pisma, zajedno sa prethodno završenim kursevima/ocenama sa studija, relevantnim profesionalnim i volonterskim iskustvom biće uzeti u obzir prilikom odabira kandidata. Ukupno 30 kandidata će biti izabrano da učestvuje na seminaru. Samo kandidati koji budu izabrani će biti kontaktirani.

DOKUMENTA NEOPHODNA ZA PRIJAVU:

• Motivaciono pismo na engleskom jeziku – do 500 reči, objasniti zašto želite da učestvujete na seminaru, koji aspekti bezbednosne politike vas interesuju i kako vi vidite da bi ovaj seminar mogao da vam pomogne u vašem budućem radu.

• CV sa slikom (u .jpg formatu, najviše 300KB veličine).

NAČIN PRIJAVE:

Prijavu poslati na elektronsku adresu najkasnije do 8. decembra: perkucin@isac-fund.org

Svi kandidati koji pošalju prijavu dobiće potvrdu u roku od jednog radnog dana. Ukoliko ne dobijete mejl potvrde, pozovite ISAC fond na 011/ 3286 – 986.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: