Konferencija za mlade ekonomiste i ove godine okuplja najbolje svetske istraživače

Šestu godinu zaredom, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa Fondacijom UniCredit i univerziteti, organizuje dvodnevnu međunarodnu “Konferenciju za mlade ekonomiste“, koja će se održati 11. i 12. juna u Beogradu.

Cilj konferencije je da mladim istraživačima iz oblasti ekonomije i finansija, iz celog sveta, obezbedi podršku za njihov dalji profesionalni razvoj. Pored mogućnosti da javno predstave svoje radove akademskoj eliti iz zemlje i sveta, učesnici konferencije će se i ove godine takmičiti za titulu najboljeg istraživačkog rada koji će Fondacija UniCredit i univerziteti nagraditi iznosom od 1.500 evra.

Iako je za konferenciju prijavljen veliki broj radova sa vodećih evropskih i američkih univerziteta, samo jedanaestoro će imati priliku da svoje istraživačke radove predstavi uglednim svetskim i domaćim profesorima iz oblasti ekonomije i finansija. Oni će takođe imati priliku i da nakon prezentacija dobiju savete na koji način mogu da unaprede svoje radove pre objavljivanja u nekim od renomiranih međunarodnih naučnih časopisa. Mladi ekonomisti koji ove godine predstavljaju svoja istraživanja dolaze sa vodećih svetskih univerziteta, kao što su London School of Economics, University of Southern California, University of Zurich i Swiss Finance Institute, Vienna Graduate School of Finance, Paris School of Economics, University of Michigan, ali i mnogih drugih.

Na kraju drugog dana konferencije, nakon što se predstave svi radovi, Programski odbor će, u skladu sa prezentacijama učesnika i prethodno definisanim kriterijumima, izabrati najbolji rad koji će Fondacija UniCredit i univerziteti nagraditi iznosom od 1.500 evra.

Foto: www.ekof.bg.ac.rs

Izvor: Economy.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: